torsdag 14 april 2016

Söderling i exklusiv skara - skräll bäddar för utökning


Österrikaren Dominic Thiem möter Nadal i eftermiddag
Inför Masterturneringen i Monte Carlo var frågan vem som skulle förlora finalen mot överlägsne
världsettan Novak Djokovic.
Tack vare 22-årige tjecken Jiri Veselys jätteskräll mot titelförsvararen är fortsättningen öppen och jag vill påstå att det finns faktorer som gör att turneringen plötsligt är en av de mest ovissa på flera år:
•Rafael Nadal har inte tagit en tung titel sedan Franska mästerskapet 2014 och letar fortfarande efter toppform och självförtroende.
•Roger Federer gör comeback efter knäoperation och vet inte var han står efter det långa tävlingsuppehållet.
•Andy Murray har visat skral form under den senaste månaden och föll bort tidigt i såväl Indian Wells som Miami.
Detta sammantaget väcker självklart förhoppningar för spelarna bakom De Fyra Stora vilka lagt beslag på 50 av de 54 Mastertitlar som stått på spel sedan april 2010.
Djokovic har vunnit 43 procent av dem, Nadal 22, Federer 15 och Murray 13 procent.
Med sin seger i Paris 2010 är Robin Söderling en av fyra spelare som under de senaste sex åren lyckats snuva toppkvartetten på en Mastertitel. De övriga är David Ferrer (Paris 2012), Stanislas Wawrinka (Monte Carlo 2014) och Jo Wilfried Tsonga (Toronto 2014).
*
Det är många höjdarmatcher på torsdagens spelschema i Monte Carlo. Nadal mot 22-årige österrikaren Dominic Thiem sticker ut lite extra. Thiem – som har svenske coachen Joakim Nyström i sitt team – är ett av tourens hetaste framtidsnamn och besegrade Nadal då de för ett par månader sedan möttes i semifinal i Buenos Aires – på grus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar