torsdag 30 juni 2016

18-åriga talangens framgång imponerar och sporrar andra

Kvalade in och är nu i kvartsfinal
Hon är ett av svensk damtennis största framtidshopp.
I dag säkrade 18-åriga Kajsa Rinaldo Persson en kvartsfinalplats i Pålsjö Ladies, en ITF-turnering på 25 000 dollarnivå.
– Jag har ju aldrig gått så här långt i en så stor turnering så det här är en av mina största framgångar, säger Rinaldo Persson till Challenge bara minuterna efter det att hon besegrat femteseedade norskan Ulrikke Eikeri med 6-4, 7-6.
Kajsa kvalade in i turneringen där åtta svenskor ställde upp och där hon och förstaseedade Susanne Celik är återstående hemmahopp i kvarten.
Förra året tog Kajsa i Båstad sin första ITF-titel, var där uppe i ytterligare en final, hade ett par semifinaler och flera kvartsfinaler – allt på 10 000 dollarnivån. Hittills i år inför Pålsjö Ladies:  en kvartsfinal.
– Det har gått lite knackigt. Det är förstås många faktorer som spelat in och en är att jag haft mycket i skolan, säger Rinaldo Persson som nyligen tog studenten.
Framgången i Helsingborg blir självklart ett perfekt avstamp inför resten av säsongen.
-Jag vill nu ta nästa steg. Är lite trött på tior om man kan säga så och vill kvala till större tävlingar. Det är klart jag kommer spela tior men jag ska blanda mer, säger den 681-rankade småländskan som kämpade ner Eikeri på två timmar och en kvart. Lägg därtill ett runt tre timmar långt uppehåll på grund av regn vid 1-1 i det tiebreak som Kajsa fick till efter ett mycket långt sista servegame.
Inför turneringen i Helsingborg skrev jag att drömscenariot skulle vara att en ung spelare som till exempel Kajsa Rinaldo Persson fick till det i sådana här sammanhang. Dels för att det skulle ge spelarens karriär en skjuts men också för att det skulle kunna ge en spin-off-effekt i gruppen av talanger.
Med en kvartsfinalplats har Rinaldo Persson naturligtvis redan fått till det, framgången sporrar andra och ingen kan förvänta sig mer.
Challenge i måndags Läs här
Däremot kan vi ju hoppas på kvartsfinalseger mot österrikiskan Pia Konig.
*
Susanne Celik – förra veckans segrare i Swedish Ladies i Ystad – möter sjundeseedade Ran Tian från Kina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar