lördag 25 juni 2016

Celik har visat att hon klarar undvika reaktion efter succé


Nöjd Salk-duo efter triumfen i Ystad
Visst gjorde hon precis som det står på coachen Karim Benturkis tröja.
För bara några minuter sedan slog 21-åriga Sverigetrean Susanne Celik in matchbollen i Swedish Ladies i Ystad.
Nästa vecka är Celik förstaseedad i ITF-turneringen i Helsingborg. För spelare som nått stor framgång en vecka lurar inte sällan en reaktion bakom hörnet i efterföljande tävling.
Därför tror jag att Susanne åker stärkt till Pålsjö Open med vissheten att hennes två tidigare ITF-titlar i år på 25 000 dollar-nivå kom just inom loppet av två veckor.
Att hon dessutom kvalade in och spelade åtta matcher på väg fram till titeln i Kofu och följde upp det med fem segrar i Changwon visar att Celik står pall många matcher på kort tid.
Hon tappade inte ett set i Swedish Ladies Open där det i dag blev finalseger med 6-1- 6-3 mot Akgul Amanmuradova från Uzbekistan. Susanne hade flera genombrottsmöjligheter till 4-2 men tappade gamet, bröt sedan istället blankt till 5-3 och säkrade därefter sin sjätte ITF-titel.
Hon har i år klättrat runt 90 placeringar, tog sig in på 200-listan, tappade visserligen till 202 senaste veckan men fortsätter nu uppåt.

Vad behöver hon då utveckla för att slå sig in bland de 100 främsta? Jag ställde frågan till hennes coach.
Challenge i går
- För att nå topp 100 är det många pusselbitar som ska falla på plats. Vi tänker inte så mycket på rankningen utan mer på att utveckla fysen och tennisen för varje dag som går, svarar Karim Benturki.
*Här intervju med Susanne Celik inför Swedish Ladies
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar