lördag 9 juli 2016

Helt rätt ge debutanter chansen i Swedish Open


Dubbelmästare som också kan glädja sig åt wild card
Att dela ut wild card är en grannlaga uppgift för arrangören.
Ofta är det någon spelare som känner sig åsidosatt och även vi utomstående kan ha åsikter om att den eller den borde ha fått chansen.
Men jag har svårt att föreställa mig att någon har något att invända mot vilka tre spelare som fått wild card till nästa veckas SkiStar Swedish Open.
Carl Söderlund, 19-årigt stjärnskott som den här veckan gick till semifinal i sin debut på Challengertouren.
Isak Arvidsson, 23 år, som efter fyra kval i Båstad och lika många i If Stockholm Open nu får göra efterlängtad debut på ATP-touren.
Fred Simonsson, 21 år, och den som slagmässigt har störst potential av samtliga svenskar. Har en mycket imponerande högstanivå som kan leda till något riktigt stort den dagen han får bukt med nerver och humör.
Dessa tre ligger efter Christian Lindell och Markus Eriksson på rankningen men känns just nu hetare och dessutom har de till skillnad från Christian och Markus inte fått wild card tidigare.
Söderlund och Simonsson ställs mot varandra i första omgången medan Arvidsson tar sig an 56-rankade slovenienfödde Aljaž Bedene som sedan förra året spelar för Storbritannien.
Stora svenskhoppet Elias Ymer möter rutinerade spanjoren Albert Montanes.
*
Arvidsson/Simonsson tog i dag sin andra Challengertitel – den första kom tidigare i år i RC Hotel Open - då de i Båstad finalbesegrade rutinerade duon Johan Brunström/Andreas Siljeström med 6-3, 7-5.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar