lördag 16 juli 2016

Nu väntar den stora Festen - svenska tjejerna bör få fler


Peterson har en kvartsfinal att försvara i Båstad
I år känns ATP-turneringen SkiStar Swedish Open som en förfest till Ericsson Open.
Inget ont om Ferrer, Verdasco och de andra herrarna som denna vecka lirar i Båstad men visst är damturneringen hetare i år.
Världstvåan, Australian Open-segraren och Wimbledon-finalisten Angelique Kerber är självklart hetaste namn. Det finns fler utländska spelare med kapacitet att slåss om titeln och så då förstås titelförsvarande hemmahoppet Johanna Larsson.
Närmast bakom henne finns 20-åriga Rebecca Peterson som gått in på wild card. Redan som 15-åring fick hon wc till kvalet, två år senare till huvudturneringen och förra året var hon i kvartsfinal. Ytterligare en bit efter kommer Susanna Celik som i år tagit fyra ITF-titlar på 25 000 dollarnivå. Inte heller hon har fått wild card för att se och lära. Det kan man däremot säga att Cornelia Lister har. Men jag tror att hon gillar utmaningen och är så mentalt stark att det inte finns anledning att oroa sig för debutfrossa.
Kvalet inleds på söndagen och där har fyra svenskor fått wild card: Kajsa Rinaldo Persson, Fanny Östlund, Julia Rosenqvist och Anette Munozova.
Samtliga fyra i hemmakvartetten ställs mot seedat motstånd och kvalet är mycket tuff. Sist direktkvalificerade spelare är rankad 181 – den bästa siffran i turneringens historia.
Förutom WTA-turneringen Ericsson Open har de svenska tennisdamerna ingen stor turnering på hemmaplan. Herrarna däremot har sedan tidigare SkiStar Swedish Open och If Stockholm Open och fick i år två nya Challengers.
Kanon i sig men jag tycker att damerna skulle haft förtur.
Vad tycker Rebecca Peterson? Torbjörn Dencker och jag har träffat henne för att snacka om det och om hennes tankar inför Ericsson Open: 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar