måndag 22 augusti 2016

Den långa skadeperioden kan visa sig bli till Ymers fördel


Brukar fixera bollen bättre än så här...
Det är hur härligt som helst att se Mikael Ymer tillbaka på banan.
De starka resultaten han svarat för efter comebacken är förstås bonus som tyder på att han inte tappat så mycket i spelkapacitet under det åtta månader långa uppehållet på grund av höft/bäckenskada.
Även om uppehållet i flera avseenden självklart varit ett avbräck tror jag 
att Micke på sikt kommer att ha nytta av den långa tävlingsfria perioden. Han har byggt upp sin fys och såg på sommarens träningar i Båstad både biffigare och starkare ut än tidigare – ett mycket synligt exempel på att han tagit tillvara på den långa skadeperioden på bästa sätt.
När allt rullar på som vanligt är det sällan spelare ger sig tid att ta de där värdefulla uppbyggnadsperioderna. Istället jagar de titlar och poäng och det kortsiktiga tänket gör att spelarna inte fäster så stor vikt vid vad som betalar sig bäst i längden.
Det gäller spelare oavsett ålder och var i karriären de än befinner sig. För en 17-åring vars proffskarriär fortfarande är i sin linda kan det förstås vara extra värdefullt med en så här lång uppbyggnadsperiod – hur trist och tålamodsprövande den för stunden än är.
Nu är det bara att hoppas att Ymer i sin glädje över att vara tillbaka inte kör på för hårt utan lyssnar noga på sin kropp och på coachen Johan Hedsberg, fystränarna, sjukgymnasten och de andra i teamet.
I sin comeback gick Micke till semifinal i Holmen Paper Cup där det blev förlust mot Christoffer Solberg och i söndags finalbesegrade han Isak Arvidsson i sommartourturneringen i Ystad där Ymer inte tappade ett set.
Håller nu kroppen och Mikael Ymer står pall fem för set skulle det inte förvåna om han och storebrorsan Elias för första gången spelar Davis Cup tillsammans när Sverige 16-18 september möter Holland i Båstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar