torsdag 25 augusti 2016

Larssons US Open-genrep i paritet med titeln i Båstad


Sverigeettan imponerar
Wow! Johanna Larssons skräll mot världsåttan Roberta Vinci gör Sverigeettan het inför US Open som inleds på måndag.
Jag tänker inte skruva upp förväntningarna på Larsson inför årets fjärde och sista Grand Slam-turmering. Det skulle nämligen vara orättvist mot en spelare som på 25 tidigare Grand Slam-turneringar inte överlevt tredje omgången.
Däremot kan vi konstatera att Larsson utan tvekan är ett av de hetaste namnen i genrepet. Hon föll i kvalfinal i New Haven, gick in som lucky loser, inledde med seger mot 16-rankade Timea Bacsinszky, följde upp med seger mot Shelby Robers och skrällde i dagens kvartsfinal mot fjolårets US Open-finalist Roberta Vinci (7-6, 6-1).
Det är inte Larssons största skalp i karriären. För fem år sedan besegrade hon världssexan Li Na i den stjärnspäckade WTA-turneringen i Miami.
Däremot tycker jag att Johannas första semifinal i en så här här stor WTA-turnering är i paritet med hennes karriärs hittills största framgång: fjolårets titel i Båstad.
Naturligtvis har en titel extra stort värde och speciellt då det som i Johannas fall handlade om inte bara första titeln utan dessutom på hemmaplan. Mot det ska vägas att turneringen i New Haven är större och konkurrensen långt mycket hårdare.
Sägas ska att framgångar i genrep inför Grand Slam-turneringar är vanskliga att bedöma eftersom det händer att toppspelarna redan flyttat sitt fokus till den förestående turneringen. Om så varit fallet med Bacsinszky och Vinci vet bara de själva och oavsett vilket innebär de tunga segrarna att Johanna Larsson kommer till New York med ett starkt självförtroende.
I semifinalen i New Haven ställs Larsson mot 23-rankade Elina Svitolina från Ukraina.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar