lördag 3 september 2016

Godkänt till Larsson visar på Serena Williams suveränitet


Framme i åttondelsfinal är världsettan fortfarande utan setförlust
Johanna Larsson höll långa stunder spelet väl uppe mot Serena Williams – och var lika chanslös som förväntat.
6-2, 6-1 till den 22-faldiga Grand Slam-segraren som med sin 307:e matchvinst i Grand Slam nu är segerrikast genom tiderna.
Larsson har anledning att vara nöjd sin insats även om hon var energilös i de tre sista gamen.
Det var förmodligen en kombination av att hon den senaste tiden haft ett tufft spelschema och att hon kände att loppet var kört då hon tappade serven till 1-3.
Några siffror från matchen:
Williams slog 24 vinnande slag. Larsson slog fem.
Williams hade 17 oprovocerade missar medan Larsson hade 11.
Williams vann 82 procent av poängen då hon satte förstaserven (lite lägre än i hennes två första matcher). Motsvarande siffra för Larsson 58 procent.
Williams vann 68 procent av poängen på sin andraserve. Larsson: 32 procent.
Williams förvaltade fyra av sina sex breakbollar. Larsson kunde inte ta vara på sin enda utan slog ut en forehand då hon hade möjlighet att bryta tillbaka till 2-3 i första.
Men på det hela taget alltså en fullt godkänd insats från den 28-åriga Sverigeettan som alltid haft en stark defensiv och nu har en bättre bollträff än kanske någonsin tidigare.
I ett antal game fick hon till de där långa bollduellerna som världsettan vill undvika. Men så fort Larsson blev kort i banan hamnade hon med sina yviga svingar i tidsnöd då hemmafavoriten öste på med full kraft.
Att ge fullt godkänt till en spelare som inte är i närheten av att skaka sin motståndare kan kanske ses som ett tecken på att jag sett matchen med blågula ögon.
Men nej – det berättar istället om hur oerhört bra Serena Williams är.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar