onsdag 14 september 2016

I Tokyo kan Peterson säkra sin bästa rankning i karriären


Har mycket tufft motstånd i andra omgången
Sverigetvåan Rebecca Peterson kan nästa vecka nå sin hittills bästa placering.
Efter att ha kvalat in i WTA-turneringen i Tokyo är 21-åringen från Järfälla framme i andra omgången där hon möter 53-rankade och sjundeseedade amerikanskan Christina McHale.
Själv ligger Petersson 124 och det krävs sex platsers avancemang för att hon ska överträffa sin karriärbästa placering från maj i år.
Efter kvalfinalförlusten i US Open spelade Peterson en WTA-turnering i Kina, inledde med seger för att i andra omgången förlora mot tjeckiskan Kristyna Pliskova, US Open-finalisten Karolina Pliskovas tvillingsyster.
*
Med sin 46:e plats på listan tangerar Johanna Larsson denna vecka sin bästa rankning i karriären. Det är fem år sedan Larsson låg så högt på listan. Den överlägsna Sverigeettan var fjärdeseedad i WTA-turneringen i Tokyo där hon efter seger med klara siffror mot tyskan Sabine Lisicki föll mot Varvara Lepchenko.
*
På ITF-touren har Fanny Östlund tagit sin första titel. Östlund är en lirare och det är alltid roligt när sådana lyckas, inte minst då eftersom det visar unga talanger att det finns utrymme för mer än kraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar