onsdag 28 september 2016

Med segern underströk Ymer att han är en matchspelare


Trots orutinen stod han pall i nervdramat
Var hade Mikael Ymer legat på rankningen i dag om han inte missat årets första åtta månader på grund av skada?
Eftersom frågan inte går att svara på kan den förstås viftas bort som onödig. Men ändå dyker den upp i huvudet sedan 18-åringen från Skara i dag nått karriärens första kvartsfinal i en Challenger efter att ha räddat en matchboll.
Vi kan ju alla ha olika teorier om var Mikael skulle ha legat om det inte varit för den efterhängsna bäcken- och höftskadan. Men en en sak är odiskutabel: han skulle inte haft en så blygsam rankning – 658 – som nu är fallet och ett antal av de sex landsmän han nu har framför sig på listan skulle ha blivit passerade.
Kvartsfinalen i Rom ska också ses mot bakgrund att turneringen är hans blott andra Challenger efter comebacken. I den första kvalade han in och tog sin första seger i dessa sammanhang. Även i Rom kvalade han in, inledde huvudturneringen med seger mot en 374-rankad motståndare och slog i dag ut tio år äldre italienaren Andrea Arnaboldi som är rankad 237.
Framför allt var det sättet på vilket Micke efter två timmar och 40 minuters spel bärgade segern (6-4. 1-6, 7-6) som imponerade.
Se här:
Han hade ett antal breakbollar till 5-3 i skiljset. Då han inte förvaltade dem i denna sin blott fjärde match på Challengertouren var de som bäddat för Arnaboldi som spelat drygt 300 matcher på denna nivå.
Ymer hade i Arnaboldis serve matchboll vid 5-4 och vid 6-5.
Han hade matchboll mot sig vid 5-6 i tiebreak där han också snabbt hamnade i 0-2-underläge.
Att en så ung och orutinerad spelare går segrande från den här typen av match är anmärkningsvärt och det bara understryker vad vi sett av honom på lägre nivåer: Mikael Ymer är en matchspelare. I kvarten väntar ungraren Marton Fucsovics, rankad 151.
*
Elias Ymer svarade för en stark insats i första omgången mot Adrian Ungur och gör vid seger mot Filippo Volandri brorsan sällskap i kvarten.
*
Flertalet av de övriga bästa svenskarna spelar denna vecka en Future i Danderyd. I kvarten är Markus Eriksson enda kvarvarande hemmahopp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar