fredag 16 september 2016

Ödeskval väntar DC-laget om världsrekordet inte förbättras


Minerna i dag var inte lika glada som här vid lottningen men hoppet lever
Sverige har vänt 0-2 i Davis Cup vid sex tillfällen – fler än något annat land.
Ytterligare en vändning är ett måste i helgen om Sverige ska undvika ödeskval mot Israel i oktober.
0-2 mot favoriten Nederländerna sedan vi i fredagens singlar fått se:
•Elias Ymer förlora med 7-6 i skiljeset mot gästernas tvåa Thiemo de Bakker. Sett mot bakgrund att det var den match där Sverige hade på papperet störst chans är förlusten inte anmärkningsvärd. Men med tanke på hur matchen utvecklades är jag ändå förvånad.
Ymer låg under med 0-2 i set, var i underläge i fjärde och när matchen gick in i skiljeset kändes det som fördel hemmafavoriten - de Bakker var klart skärrad och på väg att skriva in sig på den långa listan spelare som fallit offer för DC-frossa.
Trots gummiarm – hans forehand vinglade rejält – redde 27-åringen ut situationen och det främst tack vare ett starkt servande i en match som långa stunder präglades av att spelarnas självförtroende är långtifrån på topp.
•Mikael Ymer föll i raka set mot 65-rankade Robin Haase. Den 18-årige hemmafavoriten har i mindre sammanhang vänt mängder av matcher i vilka han hittat sätt att utnyttja motståndarens svagheter. Även i dag arbetade han sig efter en trevande och lite spänd inledning in i matchen, hade setboll i tredje set men kunde tyvärr inte förlänga matchen mot sin långt mer meriterade och rutinerade motståndare. De skulle förvåna om Haase nu inte går in istället för förhandsnominerade Tim van Rijthoven i lördagens dubbel där världsselvan Jean-Julien Rojer är gästernas ankare.
                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar