torsdag 27 oktober 2016

Hoppas "Mackan" Eriksson ger belackarna svar på tal


Markus Eriksson får förtroendet i andrasingeln mot Israel
Markus Eriksson är 26 år och rankad 456.
Han når förmodligen aldrig ATP-nivå och kommer kanske att tillbringa resten av sin karriär i vad spelarna själva kallar ITF-träsket.
Lika fullt är ”Mackan” viktig för svensk tennis. Han är en enorm kämpe som ger allt på alla träningar och bland andra har Mikael Ymer uttryckt hur givande det är att träna med göteborgaren.
Eriksson har en kantig spelstil och inte mycket gratis. Just därför beundrar jag honom på något sätt ännu mer.
Han är en långt bättre förebild för ungdomar än vad många av hans mer talangfulla landsmän är. Under de senaste fyra åren har Svenska tennisförbundet fån olika håll fått kritik för att de lagt resurser på äldre spelare som bland andra Eriksson istället för på lovande 15-16-åringar. Jag vet inte hur mycket Eriksson känt av det men hoppas att han i ödeskvalet mot Israel kan ge belackarna svar på tal.
Enligt rapporterna från Tel Aviv har Eriksson imponerat på träningarna och så har det vid några tidigare tillfällen sett ut inför DC-matcher utan att han sedan fått spelet att lossna då allvaret börjat.
Det skulle vara grymt glädjande om han får det under helgen och då först i fredagens andra singel där ”Mackan” ställs mot hemmaettan Dudi Sela.
Vad är att vänta av Elias Ymer i den inledande singeln mot Amir Weintraub? Stockholm Open gav två olika bilder av den överlägsne Sverigeettan. I singel tappade han energi och självförtroende mot tyske kvalspelaren Tobas Kamke medan Elias i dubbeln i par med brorsan Mikael sprudlade av adrenalin och glädje. Önskar att han tar med sig den känslan in i singeln och inte känner press att han måste ge Sverige 1-0.
Att Johan Brunström – som inte var med i den först nominerade fyramannatruppen – skulle gå in i laget vid torsdagens lottning var givet. Inte minst genom sin rutin är han oerhört värdefullt såväl på som utanför banan och då extra mycket så denna gång eftersom den israeliska publiken är mycket patriotisk. Brunström bildar par med Isak Arvidsson och de har en DC-dubbel tillsammans bakom sig.

2 kommentarer:

  1. Vet inte om man ska skratta eller gråta, men jag väljer att vara positiv. JAg varnade för några veckor sedan för att Israel hade riktiga talanger i laget, medans sverige hade spelare utan någon större bolltalang men med stor arbetsmoral.

    Att få se Weintraub spela tennis (en lat federer) var en upplevelse. Elias var den som hade allt att vinna och kom full tt självförtroende från segern i SO dubbeln. Jag tycker Elias kom upp i sin högsta nivå mer eller mindre, problemet är att han aldrig kommer att komma i närheten av Weintraubs högsta nivå. Det blev en riktig tennislektion där Elias var stegen efter på precis vartenda slag.

    Mackan gjorde en riktigt bra arbetsinsats mot en något oinspererad Sela. Att han ändå var chanslös i alla seten säger äl mer om klasskillnaden o den enorma skillnad i bolltalang spelarna emellan. Behållningen från dagen med neutrala ögon är Weintraubs spel i sista 3 setet mot Elias där han vann med 6-0. Det var magiska enhandsbackhands mot en vilt kämpade Ymer.

    SvaraRadera
  2. Hur såg du matchen? Hittade ingen stream. /johan

    SvaraRadera