lördag 22 oktober 2016

Ymers Stockholm Open-final sänker inte dubbelns status


Vakna Elias, vi är i final och på bild
Hur ska man värdesätta bröderna Ymers finalplats i If Stockholm Open - ett underbetyg åt dubbelspecialisterna eller ett överbetyg åt Ymers?
Med tanke på att 20-årige Elias och två år yngre Mikael inte spelat ihop på åtta år ligger kanske det förstnämnda svaret närmast till hands.
Men jag ser det ändå inte så. Dubbeln är ju vad den är, där finns ett antal mycket bra tennisspelare spelare som ändå inte var tillräckligt bra för att lyckas i singel. Det är sedan länge väl kända fakta och dubbeln status sänks inte bara därför att de renodlade dubbelspecialisterna nu sätts på plats av två unga talanger som tar dubbeln på skoj.
Med det menar jag absolut inte att Elias och Mikael rycker på axlarna åt dubbeln men däremot finns inte det där tyngande allvaret och kanske är det just det som är förklaringen till deras succé.
På söndag eftermiddag spelar de alltså om titeln i If Stockholm Open och jag träffade dem efter lördagskvällens semifinal:
*
På lördagen var det härlig och tät stämning i Kungliga och förhoppningsvis blir det likadant på söndagen. Vissa kvällar under veckan har det låtit annorlunda vilket får mig att tycka så här:  "Quiet please"

3 kommentarer:

 1. Varför har man inte Hawkeye i SO? Trodde man alltid hade det på ATP-touren (förutom på grus förstås). Det märks att spelarna inte är vana vid detta, gnälls en hel del.
  Kul med Ymers seger, orkar de spela dubbel i Israel också? Förutsatt att Robban inte kommer.

  SvaraRadera
 2. Pavic/Venus ligger 14 i racet och förlorar 1-6 1-6 mot två killar som knappat tävlat alls i dubbel och som inte har vare sig serve eller volley som vapen. Likväl fick de dubbelspecialisterna att se ut som klumpiga amatörer. Om Jonas menar att statusen inte sänks för att den redan nått den absoluta botten så håller jag med.

  SvaraRadera
 3. Saken med Dubbel är att det känns som de bästa aldrig går för fullt i dubbel. Udantaget os.

  SvaraRadera