fredag 11 november 2016

"Bring it on" - Solna TK:s veteraner redo för heta derbyt i Elitseriepremiären


Rutinerade Prpic och Borg är heltaggade inför derbyt
Solna TK:s veteraner Filip Prpic och Stefan Borg är laddade och redo inför lördagens
Elitseriepremiär mot Salk.
”Bring it on”, hälsar 34-årige kämpen Prpic till den anrika stockholmsklubben Salk som på papperet har den starkaste uppställningen av samtliga åtta klubbar i årets serie som på förhand ser ut att bli mycket jämn.
Challenge var ikväll på plats och följde Solna-spelarnas sista träning inför lördagens premiär – start klockan 13- som väntas locka storpublik till den nyrenoverade arenan, belägen bara några hundra meter från Friends och Mall of Scandinavia.
Filip Prpic har spelat Elitserien i fem olika klubbar, tagit SM-guld med Fair Play och kom till Solna TK då laget tagit steget upp till division III. Han avslutade sin proffskarriär 2012 och det med att göra Davis Cup-debut då Sverige – i sin senaste match i Elitdivisionen – mötte Serbien.
För ett år yngre Stefan Borg blir premiären mot Salk något extra eftersom han ställs mot sina forna klubbkamrater.
- Det är mer hjärta i Solna TK, säger han och lägger med det ytterligare lite bränsle på den redan heta derbybrasan.
Här på Challenge kommer du redan i morgon höra Filip och Stefan berätta mer om sig själva, synen på Elitserien och vad som kan göras för att ge den ett lyft.
Dessutom kommer kollegan Torbjörn Dencker och jag att i ett par avsnitt följa Solna TK:s inledande äventyr i årets Elitserie, berätta om klubbens fantastiska resa från division IV till Elitserien på fyra år och träffa ledarna och spelarna som gjort detta möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar