tisdag 8 november 2016

Efterlängtad debut för Celik - storsegrar för mina favoriter


Celik övertygade i efterlängtad elitseriedebut
Ikväll inleddes Elitserien och det med klara bortasegrar för mina två favoriter till platserna i SM-final.
Cornelia Lister och hennes lagkamrater i Fair Play jagar tredje raka SM-guldet och slog tillbaka Tabergsdalen med 5-1.
Sverigetrean Susanne Celik och Jacqueline Cabaj Awad anförde Salk som besegrade fjolårsfinalisten GLTK med 5-1. För Celik handlade det faktiskt om elitseriedebut. Hon var taggad till tänderna och besegrade Julia Rosenqvist med 6-1, 6-2.
Med fem SM-guld dominerade Salk Elitserien på 1990-talet men efter det har stockholmsklubben bara två fullträffar, den senaste för tio år sedan. Förutsatt att nyförvärvet Celik och Sverigefyran Cabaj Awad spelar har stockholmsklubben en topp som få av de andra lagen matchar och bakom dessa utgör bland andra Sandra Örtevall, Kajsa Stegrell, Malin Ulvefeldt, Beatrice Cedermark och Mirjam Björklund en stark bredd.
Det gör att jag håller Salk som främsta främsta utmanare till alltid hårdsatsande Fair Play som med tolv (!) spelare i truppen är långt mindre skadekänsligt än konkurrenterna.
Trots den stora hemmaförlusten i kvällens premiär blir säkert Tabergssdalen att räkna med på allvar i toppstriden och det gäller självklart också Helsingborgs TK (sex SM-guld på 2000-talet) som har ett trumfkort i överlägsna Sverigeettan Johanna Larsson. HTK var enda lag som vann med 6-0 i premiären och det borta mot Näsbypark som tillsammans med Lidköpings TK och nykomlingen Upsala TK (lagen spelade 3-3 ikväll) lär bli inblandat i bottenstriden. Johanna Larsson saknades mot Näsbypark men kommer att spela lördagens hemmamatch mot Tabergsdalen. Hur många matcher Larsson spelar och vilka av de starkaste lagen som slipper henne i HTK:s uppställning kan få mycket stor betydelse för toppstriden.
Det skulle överraska om fjolårsfinalisten GLTK kan blanda sig i den efter förlusten av Jasmina Tinjic. Truppen är stark men smal.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar