lördag 19 november 2016

Här efterlängtat och härligt besked från optimistisk Ymer


Lämnar lugnande besked till tennis-Sverige
Mikael Ymer räknar med att vara tillbaka på banan inom några veckor.
Det glädjebeskedet lämnade det 18-åriga framtidshoppet då jag tidigare i dag träffade honom i Salk-hallen i Stockholm.
Efter Mikaels succé i Stockholm Open – skräll mot Fernando Verdasco och stark insats också mot Ivo Karlovic samt dubbeltitel ihop med brorsan Elias – har det varit stora frågetecken kring honom.
Hur allvarlig är den höftrelaterade skada han fick känning av under SO-veckan och som tvingades honom att lämna återbud till Davis Cup-kvalet mot Israel?
Med tanke på att Mikael förra året var borta i nio månader på grund av höftskada har det självklart funnits en oro kring den nya skadan och jag vet inte hur många som frågat om jag vet hur läget är med honom.
(Har gjort att antal fruktlösa försök att få information från det medicinska teamet).
Uppgifter som ändå kommit fram tidigare är att skadan magnetsröntgats i såväl Sverige som i Frankrike och att den franske läkaren efter att ha sett bilderna var mer optimistisk än sina svenska kollegor. 
Varför skadan uppkommit är oklart, en teori är att Mikaels kropp efter lång tid på det skonsammare gruset inte var riktigt redo för mycket spel på hardcourt under kort tid.
Oavsett orsak:
Det var oerhört skönt att i dag få höra Mikael med egna ord berätta om sin optimism och därmed räta ut alla frågetecken.  Ymer har ännu inte bestämt var han ska lägga träningsperioden inför kommande säsong, ett alternativ är Nick Bollettieris akademi i Florida dit storebrorsan reser 26 november.
Fotnot: Att Mikael inte citeras beror på att jag inte intervjuade honom, vi samtalade utan anteckningar eller bandinspelning. Mikael gav sitt ok till att jag publicerar en artikel som återger att han räknar med att kunna börja träna på banan om några veckor.


1 kommentar:

  1. Om Ymer d.y. etablerar sig på challengertouren kan det kanske bli ett lyft för Ymer d.ä. Jag tror att Elias skulle må bra av lite sällskap på touren.

    SvaraRadera