onsdag 2 november 2016

I dag stärkte Good to Great sitt varumärke ytterligare


Norman och Tillström har all anledning att vara glada
Nyheten att Magnus Norman och Mikael Tillström finns bland de fem kandidaterna till utmärkelsen ”Årets coach” på ATP-touren är självklart glädjande för svensk tennis i stort men i synnerhet då för alla som på något sätt är involverade i Good to Great.
Med två kandidater till den prestigefyllda utmärkelsen understryker GTG sin position som en av världens bäst ansedda tennisakademier.
Magnus Norman coachar världstrean Stan Wawrinka som tog US Open-titeln och har lagt ytterligare tre titlar till meritlistan.
Mikael Tillström coachar Gael Monfils som inledde året som 24 på listan där han nu är sjua och för första gången kvalificerad till ATP-slutspelet.
Jag är full av beundran för det arbete de båda svenska coacherna gjort för sina adepter liksom för den verksamhet som GTG bygger upp på hemmaplan där Nicklas Kulti och Mikael Stripple är samlande krafter. Många coacher gör ett stort jobb i skymundan, bland annat då Johan Hedsberg som coachar Mikael Ymer.
GTG:s nya center i Danderyd är under uppbyggnad och trots att svensk tennis i dag inte är en lättsåld produkt lyckas akademin teckna guldkantade sponsorsavtal vilket visar att näringslivet har mycket stor tilltro till satsningen och personerna bakom den.
Nyheten att Magnus Norman och Mikael Tillström finns i den kvintett som ATP-coacherna röstat fram kommer dagen efter beskedet att Svenska tennisförbundets sportchef Johan Sjögren beslutat sig för att lämna den skuta som Fed Cup-kapten Lars-Anders Wahlgren och Davis Cup-kapten Fredrik Rosengren sedan tidigare fått kliva av.
Kontrasten mellan förbundet och GTG har aldrig varit så tydlig som nu.
Samtidigt som förbundet står utan sportslig ledning och utan riktlinjer för hur verksamheten ska bedrivas 2017-2020 utmärker sig Good to Great på rakt motsatt sätt.
En framtid där GTG tar över driften av svensk elittennis och där centret i Danderyd blir nationellt center är i mina ögon mer lockande än främmande.
*
Fotnot: Övriga kandidater till ”Årets coach”: Ivan Lendl (Andy Murray), Emmanuel Planque (Lucas Pouille), Gunter Bresnik (Dominic Thiem). Vem som får utmärkelsen avgörs under ATP-slutspelet i London.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar