lördag 10 december 2016

Mesta mästarna sista hindret på regerande mästarnas jakt efter klubbens tredje dubbel


Pablo och Isak jagar mer guld
Fair Play är redan historiskt.
På söndagen kan malmöklubben understryka sin dominans i svensk tennis.
En vecka efter det att Cornelia Lister, Sandra Roma och de andra försvarade fjolårets SM-guld har klubbens herrlag möjlighet att svara för motsvarande bedrift.
Sedan Elitseriens omläggning 1991 är det bara två klubbar som lyckats ta guld på både dam- och herrsidan samma år.
Stockholmsklubben Salk gjorde det 1998 och Fair Play siktar på tredje dubbeln. Den första kom 2011, den andra alltså förra året och GLTK är det sista hindret för Isak Arvidsson, Pablo Figueroa och de andra hemmafavoriterna.
Båda lagen gick obesegrade genom serien där det inbördes mötet slutade oavgjort.
Då hade GLTK hemmaplan. Att Fair Play nu har den favören och att laget till skillnad från i seriemötet ställer upp med dansken Frederik Nielsen gör att skånelaget får hållas som favorit.
Precis som i damerna-SM-final mellan Fair Play och SALK handlar det om ett möte mellan de senaste årens dominant mot mesta mästarna.
Fair Play tog första guldet 2008 och har tagit fyra av de fem senaste.
GLTK har åtta guld , det senaste kom 2003 och blev också det sista i en fantastisk svit med fem raka guld.
I år har laget förstärkt med de båda ytterligheterna Markus Eriksson och Dragos Madaras. Eriksson har inte fått mycket gratis men är en enastående fajter som borde fungera som stor förebild för alla unga talanger och det oavsett idrott.. Noterbart är att den tidigare Sverigeettan förlorat samtliga sju matcher – två singlar och fem dubblar- som gått till matchtiebreak. Även om det skulle handla om tillfälligheter kan en sådan trend ändå sätta sig i huvudet. I serien förlorade ”Mackan” singeln mot Isak Arvidsson i matchtiebreak och besegrade i par med Christian Samuelsson Fair Play-duon Arvidsson/Figueroa.
Madaras har med sin stora potential förutsättningar att bli riktigt bra. Det heta humöret som i grunden är en fantastisk tillgång förvandlas till en belastning de gånger han inte kan tygla det och då blir 19-åringens inre kamp en lika svår motståndare som killen på andra sidan nät.
"Mackan" - en förebild
I seriemötet med Fair Play besegrade han Daniel Appelgren men föll i par med Nicklas Timfjord mot
Appelgren/Martin Pedersen.
Klubbar med SM-guld sedan 1991:
8: GLTK.
5: Fair Play.
3: Växjö TS.
2: KLTK, Salk.
1: Upsala Studenters IF, Upsala TK, Sandareds TK, Lidköping TK, Ullevi TK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar