tisdag 6 december 2016

Talangen kliver in på börsen för att ta nytt steg i karriären


Ett av svensk tennis största framtidshopp
I går kom nyheten att Kajsa Rinaldo Persson blir världens första kvinnliga tennisspelare som börsnoteras.
Det skulle förvåna om den 19-åriga småländskan inte får en rad efterföljare.
Börsnotering kan vara en mycket bra lösning för spelare som inte på annat sätt får den ekonomiska uppbackning som krävs för att kunna satsa fullt ut – en situation som i stort sett samtliga svenska spelare befinner sig i.
Rinaldo Persson är rankad 711 och med det åttonde bästa svenska. Hon har tidigare lagt mycket tid även på sina studier men har nu beslutat sig för att göra en mer omfattande satsning på tennis.
Via sportbörsen Trade in Sports säljer Rinaldo Persson andelar i sin satsning. Det handlar om 3 450 andelar och varje andel kostar 100 kronor.
Upplägget:
•Investerarna får totalt 20 procent av Rinaldo Perssons prispengar under perioden 2018-2022. Utdelningen sker på årsbasis – men bara de år hon spelar in mer än en miljon kronor. För att göra det krävs – sett till dagens prissummor – att Rinaldo Persson är rankad runt 140.
•Om hon i genomsnitt skulle vara rankad 100 i världen under perioden 2018-2022 förväntas investerarna få en avkastning på cirka 300 procent (uppgiften tagen från Trade in Sports pressmeddelande).
Kommer Kajsa Rinaldo Persson att ge någon avkastning ?
Helt omöjligt att svara på förstås även om hon är ett av svensk tennis största framtidshopp. Att skolan under junioråren upptagit mycket av Rinaldo Perssons tid gör det extra spännande att följa hennes utveckling då det nu blir full fokus på tennisen.
Om det sett ur ett ekonomiskt perspektiv är ett bra erbjudande till investerare som vill tjäna pengar överlåter jag åt analytikergurun Henrik Mitelman eller någon annan analytiker att bedöma.
Men förmodligen spelar deras svar ingen roll. De som köper andelar i Rinaldo Persson gör det säkert inte av vinstintresse utan därför att de för en billig peng blir en liten del av hennes satsning mot världstoppen - möjligheten att kamma hem en vinst är bonus och skapar lite extra intresse kring Kajsas resa på tenniscirkusen.
Ett spännande grepp som sannolikt fler unga talanger snart tar för att ha ekonomiska förutsättningar att hålla proffsdrömmen vid liv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar