måndag 26 januari 2015

Berdych tänker inte bli avklädd igen - på banan


Alla spelare har sina mardrömsmotståndare.
Är det riktigt illa ter sig motståndaren som ett spöke.
Undrar om inte Tomas Berdych både haft mardrömmar och sett spöken inför tisdagsmorgonens
Australian Open-kvartsfinal mot Rafael Nadal.

Med seger i dag blir spanjoren först under proffseran med 18 raka vinster mot en spelare. Vi får gå tillbaka till 2006 för att hitta Berdych senaste triumf. Efter det har Nadal tappat bara tre set.
- Vad som hänt tidigare spelar ingen roll, säger världstrean Nadal som inte mätt sina krafter mot en topptiospelare sedan han finalbesegrade Novak Djokovic i Franska mästerskapet förra året.
 
I Australian Open var han mycket illa ute i andra omgången mot amerikanske kvalspelaren Tim Smyczek medan Berdych är utan setförlust.
Nu har vi ju förstås sett tjecken imponera mer än konkurrenterna även i inledningen av andra Grand Slam-turneringar för att svikta när det börjar dra ihop sig. Avsaknaden av en plan B har varit tydlig då hans tunga grundspel inte fungerar. I stället för att i alla fall försöka hitta en annan väg till motståndarnas luckor har han gång efter gång klampat på i samma spår och varit som en öppen bok för motståndarna.

Berdych berättar här om sina tankar kring varför han ännu inte tagit en Grand Slam-titel, om sin roll som modeikon för H&M och om hur han övervann blygheten då han var nakenmodell (Intervjun gjorde Torbjörn Dencker och jag under fjolårets If Stockholm Open) :https://www.youtube.com/watch?v=Kc7lB_n95kM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar