tisdag 27 januari 2015

Williams så överlägsen att hon har råd med noll koll

Serena Williams litar så mycket på sina egna styrkor att hon inte ens kollar vem hon ska möta.
Men det är klart, vinner både Serena och storasyrran Venus nattens kvartsfinaler i Australian Open lär hon inte kunna undgå att höra vem som väntar.
I dag tränade världsettan på Melbourne Park och allt var som vanligt - hon var långtifrån nöjd med spelet.

Venus Williams-Madsion Keys är först ut i natt följt av Serena Williams-Dominika Cibulkova. En semifinal mellan systrarna Williams skulle definitivt höja temperaturen på damturneringen. Visst fanns det en tid då dessa möten (14-11 till Serena) var vardagsmat men vi får gå tillbaka till Wimbledon-finalen 2009 för att hitta deras senaste uppgörelse i Grand Slam. 
**
Nu vill jag förstås inte vara så´n men att Australian Open-arrangören lägger dammatcherna först - med start klockan 11 lokal tid – beror nog inte på att tjejerna är morgonpiggast...
**
Det går visst att lära gamla hundar sitta. Se bara på Tomas Berdych som 29 år gammal insett att det här med taktik inte är så dumt. Världssjuans imponerande insats mot Rafael Nadal bar nye coachen Dan Vallverdus signum. Istället för att som tidigare lita blint på sina egna styrkor utnyttjade Berdych spanjorens svagheter och bröt en 17 matcher lång förlustsvit.
Att Berdych kommer ha taktiken klar för sig även till semifinalen råder ingen tvekan om. Där väntar nämligen Dan Vallverdus tidigare adept Andy Murray.
**
Novak Djokovic-Milos Raonic väntar i onsdagsottan svensk tid och segraren där kan sen kolla in kommande semifinalmotståndaren Stanislas Wawrinka eller Kei Nishikori.
**
Niondeseedade Mikael Ymer föll i andra omgången i pojksingeln. Det säger varken mer eller mindre om 16-åringens framtid än vad en titel skulle ha gjort.
**
På förekommen anledning: Lika rättframme som initierade tv-kommentatorn Magnus Alsterback på Eurosport skriver INTE på bloggen AnswerMyQuestionJerk.
**
Apropå tv-kommentatorer:
Vill inte veta hur det ser ut i skidexperten Anders Blomquists byxor när en svensk åker in bland de 10 bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar