söndag 8 mars 2015

Vad svarar förbundets osynlige GS på frågorna?

I dag är det dags för den andra delen i Duellen, serien där jag bjuder in idrottsledare för att prata om bland annat deras gärning och visioner. Inbjuden till denna andra del: Svenska tennisförbundets generalsekreterare Ulf Dahlström.


2 kommentarer:

 1. Jonas, det är ett plumpt tilltag du gör - men samtidigt är det talande. Med tanke på din mångåriga vendetta med SvTF så bör du ju inte bli förvånad att ledande personer inte ställer upp. I synnerhet inte när du, precis som du säger, driver en oansenlig blogg. Ditt "drev" har inte alltid varit schysst men som jag säger, frågorna är ändå mycket relevanta. Jag tycker precis som du att generalsekreteraren bör framträda men han borde ju börja med att göra det i förbundets egna kanaler?! Nu satsas det ju ännu mer på en videokanal (fanns även innan Traveas - tekniskt och layoutmässigt sämre - innehållsmässigt intervjumaterial likvärdigt eller tom bättre och i alla fall oftare) så varför dopar inte kommunikationsavdelningen ett gäng frågor och svar med chefen?! Årsmötet är bara snömos och då är det försent. Svar direkt och jag hoppas faktiskt att Dahlbo tar med sig fler gamla vänner ur styrelsen och drar med sig Ulf. Det är dags att börja om på golvet!

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym!
  Vari ligger det plumpa? Jag betonade att jag inte vill ironisera över Ulfs frånvaro och gjorde inledningen just för att den skulle bli talande, precis som du säger. Men jag tar definitivt till mig din åsikt.
  Jag har inte haft och har ingen vendetta med SvTF. Däremot har jag vid flera tillfällen varit kritisk mot förbundets verksamhet. Vid andra tillfällen har jag varit positiv.
  Jag har inte fört något drev och förstör inte vad du menar med att jag inte alltid varit sjysst,
  Just eftersom jag ibland varit kritisk borde det vara självklart för GS att ställa upp, då kunde han ju fritt tillbakavisa kritiken och klart och tydligt tala om vilka felaktigheter jag fört fram. Eftersom inslaget inte redigeras blir det som en direktsändning, allt kommer med och Ulf hade alla möjligheter att föra fram sitt och förbundets budskap. Så Anonym, jag tror skälet till att han avböjde är ett helt annat.
  Till sist: det känns knepigt att diskutera med en anonym person. Allt blir ju mycket öppnare och rakare om man vet vem man diskuterar med och vilken roll och eventuell agenda den personen har i svensk tennis. Därför ställer jag nu in kommentatorsfältet så att det inte går att kommentera anonymt. Hoppas det är ok med dig och att du hör av dig med åsikter ändå. Mvh Jonas

  SvaraRadera