söndag 8 mars 2015

Bedrövad Lindell: "En av mina sämsta dagar i mitt liv"


 Bedrövade Christian Lindell på presskonferens med DC-kapten Fredrik Rosengren
Borde Johan Brunström ha satts in i den femte och avgörande matchen? Skulle Isak Arvidsson ha varit med i laget?
Där två frågor som säkert lär diskuteras sedan Sverige på söndagen tappat 2-1-ledningen mot Österrike.
Förlusten innebär att Sverige för tredje året i rad tvingas kvala för att behålla sin plats i division I.
Även om Sverige överraskande hade 2-1 inför de två avslutande singlarna gällde gästerna tack vare sina starkare singelspelare som klar favorit till segern.
Andreas Haider-Maurer kvitterade till 2-2 genom seger i tre raka mot Elias Ymer.  Haider-Maurer är inte van att spela med så stor press som han hade på sig då det nu handlade om att vinna eller försvinna. Det är självklart inte alls säkert att matchen slutat annorlunda om Ymer tagit det andra set som gick till tiebreak men Haider-Maurer hade i alla fall tvingats upp till bevis vad gäller mental styrka. Tyvärr tappade Ymer gnistan då han inte lyckades bryta trots 0-40 i österrikarens första servegame i tredje set.
I den femte och avgörande matchen var grusspecialisten Christian Lindell chanslös.
- En av mina sämsta dagar i mitt liv", sa Lindell på presskonferensen efter 1-6, 1-6. 3-6 mot Gerald Melzer.
 Dubbelspecialisten  Johan Brunström hade förmodligen varit ett bättre val än Lindell - sett enbart till den här matchen.  Även om underlaget i Idrottshallen i Örebro var långsamt hade Brunström i alla fall kunnat störa motståndaren med sitt serve/volleyspel. Men eftersom Johan efter ett tidigare DC-inhopp i singel blev så sargad att han tvingades till ett längre uppehåll föll valet på Lindell. Precis som i fredags stred brasse-svensken mycket bra men vi fick ett nytt bevis på att hans spelstil ännu inte kommer till sin rätt annat än på grus.Vi var säkert många som led med Christian som inte fick det minsta betalt för sin kampvilja.
Då Österrike bytte ut rutinerade Jürgen Melzer i sista matchen ökade ändå Lindells möjligheter marginellt.  På papperet alltså.  Visst gjorde Jürgen Melzer allt utom att imponera i fredagens singel och lördagens dubbel men han har all den rutin som hans yngre bror och ersättare Gerald saknar. Gerald hade bara en betydelselös DC-singel på meritlistan och visst hade nerverna kunnat svikta i en helt avgörande match. Nu var han emellertid så överlägsen hemmafavoriten att nerverna inte ens testades.
Borde Isak Arvidsson ha varit med i laget istället för Lindell? Arvidsson ska ha imponerat mest av alla på många träningar under DC-lägret. Men jag har sett för få träningar för att kunna ha en åsikt och blir därför svaret skyldig.

1 kommentar:

 1. Sen då?
  Som tennisintresserad har man vant sig att svenska media idag inte begriper något om tennis och heller inte rapporterar nått vidare. Samtidigt undrar man lite om fortsättningen och då har det alltid varit skönt att kunna luta sig mot tennis.se som i alla fall lagt ut den fakta som finns utan värderingar. Nu har jag börjat vänja mig vid att inte ens faktan finns där - kanske tar det för mkt kraft att vaska fram andra internationella nonsensnyheter?

  Så vad händer nu för det svenska Davis Cup-laget? Ingen skriver om detta!? Tittar man på Davis Cup:s lottningsträd blir man osäker. En tennisblogg påstår att det är nytt möte med Danmark som gäller men DTF verifierar inte den sanningen:

  "Dermed skal Danmark i efteråret kæmpe om at undgå nedrykning til Europa/Afrika Group II. Den eller de eksakte modstandere i den sammenhæng kendes tidligst den 19. juli – måske først i september."

  Så, det kan alltså bli Österrike igen för Sverige om dom förlorar mot Nederländerna? För att kanske sedan bli Danmark igen? I så fall båda dessa matcher på bortaplan!

  Sveriges lag är känsligt och ingen singelspelare är säker mot Danskar på bortaplan och mitt tips är att Sveriges "tur" vänder och att Davis Cup-laget åker ur division 1.

  SvaraRadera