söndag 21 juni 2015

Gynnsam lottning för Ymer i årets tredje Grand Slam-kval


Elias Ymer är ett oskrivet kort på gräs
Elias Ymer fick en på papperet tacksam lottning i kvalet till Wimbledon.
Den 19-årige Sverigeettan inleder mot sju år äldre italienske grusspecialisten Thomas Fabbiano som är rankad 186 och som ännu inte vunnit en match på ATP-touren. Fabbiano gjorde gräsdebut på proffstouren för bara någon vecka sedan då han i en Challenger i England föll i andra omgången. Den 173 centimeter långe italienaren har denna säsong spelat på tenniscirkusens alla nivåer utom i huvudturneringen i Grand Slam. Han har tagit tre Future-titlar (totalt 12), spelat 13 matcher på Challenger-touren (semi som bäst), kvalat in till Masters-turneringen i Rom och spelat kval i såväl Australian Open som Franska mästerskapet.
Att det är en bra lottning för Elias Ymer betyder inte just mer än just så. Elias är själv ett oskrivet kort på gräs och gjorde precis som Fabbiano sin proffsdebut på underlaget för bara någon vecka sedan, också det i en Challenger i England. Elias föll då i tre set mot rutinerade israelen Dudi Sela.
Ymer har tidigare i år kvalat in till såväl Australian Open som Franska mästerskapet och hans lottning i kvalet till Wimbledon är inte värre än att han har goda chanser att gå in i huvudturneringen även där.
Betydligt tuffare lottning fick grusspecialisten Christian Lindell som i sin karriärs första match på gräs möter John Millman. Den 118-rankade australiern har tagit fem Challenger-titlar och sju Future-titlar varav en på gräs. Lindell har under de senaste åren utvecklat sin serve som definitivt är ett bra vapen på gräs. Men det går ändå inte att se hur han med sina yviga svingar och sitt grusanpassade rörelsemönster ska kunna hävda sig på gräset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar