måndag 1 juni 2015

Skrällarna har urholkat damturneringen i Paris


Williams har tappat ett set på sju möten med kvartsfinalmotståndaren
Dags för kvartsfinaler i Franska 
mästerskapet.
På herrsidan hittar vi alla de gamla bekanta namnen medan doldisar tagit sig fram i damturneringen.
Det är på ett sätt kul med alla dessa skrällar.
Men det får inte bli för många. Missförstå inte. Skrällar är en del av tjusningen med idrott. Men när stjärnorna faller bort som på löpande band riskerar en turnering att urholkas. I värsta fall slutar det med en intetsägande final som inte ens på förhand väcker något större intresse.
Någon som bänkar sig framför tv:n om Garbine Muguruza-Alison van Uytvanck gör upp om titeln på Roland Garros centercourt?
Skrällen framför andra i Paris är just 21-åriga van Uytvanck som är rankad 93 och som bara en gång tidigare överlevt andra omgången i en Grand Slam-turnering. Nu har hon på bästa sätt tagit tillvara på den öppning som uppstod på hennes halva tack vare/på grund av att världssexan Eugenie Bouchards form i år inte ens är i närheten av tiobästalistan.
Världsettan Serena Williams och sjuan Ana Ivanovic är enda topptiospelare som nått kvartsfinal. Williams har vänt setunderläge i sina tre senaste matcher, bland annat i dagens åttondelsfinal mot Sloane Stephens. Vid 1-6, 4-5 och 0-15 såg Williams dröm om en 20:e Grand Slam-titel gå upp i rök för den här gången. Nu är det svårt att se hur amerikanskan ska kunna gå miste om titeln. Visserligen spelar hon inte sin bästa tennis men kvarvarande motstånd kräver inte heller det, möjligen då med undantag för i en final mot Ivanovic. Närmast möter William italienskan Sara Errani som med sin svaga andraserve blir ett lätt byte för världsettan.
Snittrankningen för de åtta kvartsfinalisterna i damturneringen är 24.5.
Motsvarande siffra för de åtta kvartsfinalisterna på herrsidan är 6.2.
15-rankade hemmafavoriten Jo Wilfried Tsonga är ende kvartsfinalist utanför topp-10 och vi har att se fram emot några fantastiska matcher under tisdagen och onsdagen.
Kompismötet mellan schweizarna Roger Federer (rankad 2) och Stanislas Wawrinka (9) samt Tsonga (15) -Kei Nishikori (5) på tisdagen. Onsdag: Andy Murray (3)-David Ferrer (8) vilket har alla förutsättningar att bli en välspelad och lång rysare. Ändå är det inte huvudnumret. Överlägsne världsettan Novak Djokovic mot niofaldige Paris-segraren Rafael Nadal (7)  går utanpå alla andra kvartsfinaler i årets upplaga och ja, kanske är det tidernas största Grand Slam-kvartsfinal.
Damernas kvartar höjer inte direkt pulsen: Serena Williams-Sara Errani (17), Timea Bacsinszky (23)-Alison van Uytvanck (93), Ana Ivanovic (7)-Elina Svitolina (21), Garbine Muguruza (20)-Lucie Safarova (13).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar