fredag 10 juli 2015

Lindstedt och Melzer bryter - spännande par i Båstad


Ett stabilt DC-par som gör debut ihop på ATP-touren
Två svenska dubbelveteraner gör debut i SkiStar Swedish Open – ja, som par alltså.
Robert Lindstedt och Johan Brunström utgör sedan flera år ett stabilt dubbelpar i Sveriges Davis Cup-lag men har aldrig spelat tillsammans på ATP-touren.
Det är kanon att de nu beslutat sig för att göra det. Genast ökar intresset för dubbelturneringen i Båstad.
Jag tror bestämt att dubbeln skulle få högre status om det bildades fler nationspar och om antalet partnerbyten minskade. Tog upp ämnet på Challenge - Så kan dubbeln få ett lyft- under Franska mästerskapet där bara 17 av de 58 direktkvalificerade paren utgjordes av landsmän.
Johan Brunström har under första halvan av säsongen haft nio olika partners
och trefaldige Wimbledon-finalisten Robert Lindstedt har haft sex olika.
Tyvärr blir SkiStar Swedish Open deras enda ATP-turnering tillsammans eftersom deras rankning inte räcker för direktkvalificering.
Efter Båstad kommer Lindstedt att kampera ihop med 29-årige britten Dominic Inglot. Det bara några månader långa samarbetet mellan Lindstedt och Jürgen Melzer är nämligen över. Österrikaren har för Lindstedt uppgett att han ska lägga av efter Wimbledon medan rykten gör gällande att han tänker spela dubbel i par med Philipp Petzschner, tysken med vilken Melzer för fem år sedan finalbesegrade Lindstedt/Horia Tecau i Wimbledon.
Lindstedt kommer efter Båstad att spela i par med 29-årige britten Dominic Inglot.
Mycket talar för att den 38-årige veteranen innan dess lagt en 19:e titel till samlingen i vilken det redan finns tre Båstad-titlar.
Tre år yngre Brunström har fem titlar och är regerande mästare i Båstad där han i fjol segrade i par med Nicholas Monroe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar