måndag 6 juli 2015

Murray kan lära av Ymer - skotten dras med juniorlater


""Ååååh, nu slog han serveess igen"
Andy Murray är en fantastisk tennisspelare – och en tråkmåns på banan.
Hans minspel och kroppspråk påminner om en bortskämd junior som surar så fort det går honom emot. Killen fyllde 28 år i maj men har ännu inte gjort sig kvitt juniorlaterna efter förlorade poäng då han blänger på och/eller gapar något till sitt team på läktaren.
Det är bedrövligt att se.
Den skotske världstrean kan ju uppträda moget. Det visade han under sina två år med coachen Ivan Lendl som innan de inledde samarbetet gjorde klart att han inte tolererade att bli utstirrad eller utskälld av sin adept.
Det tog skruv.
Murray blev av med gamnacken och tog under Lendls ledning två Grand Slam-titlar och OS-guld.
När Murray nu fallit tillbaka i gamla synder är det hans coacher Jonas Björkman och Amelie Mauresmo som måste försöka få sin adept att ändra attityd. Självklart har det funnits saker – till exempel att utveckla Murrays offensiva spel - som stått högre upp på dagordningen men ju längre tid som går desto svårare lär det bli för Björkman/Mauresmo att förändra den hetlevrade skottens attityd.
"Vad ropade han nu då?"
När jag i dag såg Murray gnälla och muttra över Ivo Karlovic fantastiska servande – 29 servess – tänkte jag tillbaka på kroatens första match i turneringen. Då slog han 42 ess. Inte med en min eller gest visade motståndaren tecken på uppgivenhet utan peppade istället sig själv mellan poängen. Det var moget och proffsigt och spelaren fråga är nio år yngre än Murray. Så visst har skotten på den punkten en hel del att lära av Elias Ymer.
**
Måndagen andra veckan är den kanske häftigaste under Wimbledon. Efter söndagens traditionella vilodag går turneringen in i sitt slutskede och just måndagen bjuder en lång stjärnparad i såväl herr- som damturneringen.
I dag fick vi bland annat se:
•Serena Williams spela stabilt efter djupdykningen i tredje omgången mot brittiska ettan Heather Watson. Världsettan besegrade sin storasyster Venus och möter i kvarten tidigare världsettan Victoria Azarenka. Williams leder 16-3 inbördes och har inte tappat set på deras tre tidigare möten på gräs. Men vitryskan har varit nära seger i årets två tidigare möten, hade matchboll i Madrid och 1-0 i set och 4-2 i Franska mästerskapet.
•Titelförsvarande Novak Djokovic förlora de två första seten mot sydafrikanske veteranen Kevin Anderson. Den serbiske världsettan brukar ha råd att starta matcher lite på halvfart men har det inte på tisdagen. 2-2 i set då spelet ikväll bröts på grund av mörker. Segraren möter i kvarten fjolårets US Open-segrare Marin Cilic.
•Kanadensaren Vasek Pospisil vinna ytterligare en match i skiljeset. Tre av hans fyra matcher har gått till fem set. 56-rankade Pospisil är ende oseedade kvartsfinalist och frågan är om han har krafter kvar till mötet med Murray. Är kanske tur i oturen för Pospisil att han och Jack Sock är utslagna i dubbel. Titelförsvararna föll mot John Peers och Jamie Murray, Andy Murrays yngre bror.
•Gilles Simon slå ut världssexan Tomas Berdych i raka set.
•Stanislas Wawrinka ta sin fjärde raka 3-0-seger. Belgaren David Goffin pressade schweizaren till tiebreak i de två första seten men det var ingen överraskning att Goffin kom till korta. Han har 1-18 i matchfacit mot topptio-spelare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar