torsdag 16 juli 2015

Spekulationer och frågor då Williams drog sig ur i Båstad


Fejkade hon skada?
Hon borde i alla fall ha provat att spela.
Kommer hon tillbaka?
Frågorna och åsikterna var förstås många då Serena Williams i dag drog sig ur WTA-turneringen Collector Swedish Open i Båstad.
Jag sitter inte på svaren men vet i alla fall följande:
•Williams har dragits med en armbågsskada sedan i början på maj. Då förlorade hon semifinalen i Madrid mot Petra Kvitova vilket för övrigt är världsettans enda förlust under året. I den efterföljande turneringen i Rom drog sig Williams ur efter segern i första omgången. Hon ville inte riskera starten i Franska mästerskapet.
•Under varje träning i Båstad har den snart 34-åriga amerikanskan tagit sig åt armbågen och sett mycket bekymrad ut.
Skådespel? Inte en aning!
Man kan spekulera hit och dit och vitt och brett.
Jag har ingen som helst anledning att tro annat än att Serena Williams verkligen är så skadad att fortsatt spel i Båstad skulle riskera att förvärra skadan och med det försämra hennes chanser i US Open där hon kan säkra en Grand Slam.
Vem skulle sätta den möjligheten på spel för att möta Klara Koukalova i andra omgången i en liten turnering i Båstad?
Arrangören där är att beklaga liksom alla svenska tennisfans som bespetsat sig på att få se damtennisens bästa spelare genom tiderna.
Alla har anledning att vara besvikna.
Nja, inte riktigt alla ändå. Klara Koukalova drog nog en lättnadens suck. Hennes ett-öres-smällare till andraservar hade inte varit något att komma med mot världsettan.
Åskådarna på centercourten gav Serena Williams värmande applåder då hon berättade om skadan som satte stopp för spel.


1 kommentar:

  1. Var det någon som egentligen blev förvånad att Serena bara spelade en match, låtsades att hon åter igen älskade Båstad och sedan tog sina 3 miljoner och åkte hem ? Arrangörerna delade ut plakat och amerikanska flaggor till familjer som blev uppmanade att stå och vänta på Serena och Co utanför hotellet vid stjärnans ankomst. Allt för att media skall kunna förmedla ut att det finns en speciell relation mellan Sverige och Serena. När sedan Serena tre dagar senare kliver in på centrecourt och tar farväl av sina supporters i 3 min så ger hon inte ungdomarna på första raden med autografblock en enda blick. Att Serena inte skulle spela mer än en match var inte direkt en blixt från en klarblå himmel. Signalerna hon lämnat redan från i måndags har varit tydliga och enkla att tolka. Farväl Serena och ta dig inte besväret att komma tillbaka som spelare till Båstad. Vi ser hellre på lite mindre färgstarka deltagare som älskar varje minut på banan, och dessutom genom sin attityd mot publiken får äkta supporters.

    SvaraRadera