söndag 13 september 2015

Började allt här, Becker?


SABR (Sneak Attack By Roger) är begreppet som tennisvärlden talar om och som gör Boris Becker så upprörd.
Varför blir just han det? Är det kanske gamla minnen från Australian Open 1992 som kommer tillbaka?

4 kommentarer:

 1. Det här är riktigt bra? Varför smaskade han inte in en boll i fejan på Mc då ?
  Jobbigt med såna personligheter som Becker!
  Dålig markkontakt för Leimenpojken!

  SvaraRadera
 2. Efter US Open mission accomplished by Becker? Becker-Federer 1-0. Knappast nån SABR av McEnroe, flera meter kvar till linjen. För min del får man köra SABR bäst man vill, inget regelvidrigt. Men det är väl lättare döda bollen på en svag 2:a serve men nån meter kvar till linjen.

  SvaraRadera
 3. Håller med Plock. Att smyga fram innanför baslinjen på andraservar är det många som gör, och gjort länge (Murray är väl det tydligaste exemplet). Det Federer gör är något helt annat. Håller för övrigt med om att det inte är ett dugg osportsligt, bara kul att den gamle testar nya grejer och hela tiden fortsätter utvecklas. Däremot är det ju lite roligt att så många Fedfanatiker tycks älska denna inte särskilt eleganta taktik, med tanke på att de alltid avskytt exempelvis Nadals "ballongbollar". Allt som ger Fed segern... :)

  Nu till en annan sak: Skulle gärna se ett blogginlägg från din sida där du reder ut det här med Federers markanta förbättring de senaste två säsongerna och diskussionen kring Greatest of all time, GOAT. Det finns nämligen, som jag ser det, en oerhört stor inneboende paradox i dessa två "debatter" just nu.

  Å ena sidan hävdar många experter fortfarande att Federer är den bäste tennisspelaren genom tiderna (att han är mest framgångsrik är ju ren fakta, men många hävdar alltså att han är bäst). Samtidigt hävdar många, ofta samma experter, att Federer den här säsongen spelat bättre tennis än han någonsin gjort. Ändå ligger han "bara" trea på säsongsrankningen, hela 6.060 poäng bakom överlägsna världsettan Djokovic.

  Och tittar man på hans Grand Slam-facit så ser det lite sorgligt ut för den gamle, som alltså enligt uppgift spelar bättre än någonsin: 2 titlar och 4 finalförluster på de senaste 24 Grand Slam-turneringarna (2010 och framåt). Under samma period har exempelvis Andy Murray 2 titlar och 5 finalförluster (Nadal 8+4, Djokovic 9+7).

  Tittar vi på inbördesmöten totalt har han 12-16 mot Djokovic under denna period, 3-10 mot Nadal. I GS-sammanhang: 2-6 mot Djokovic (0-3 i finaler) och 0-3 mot Nadal (0-1 finaler).

  Kan man verkligen hävda att Federer under 2015 spelat bättre än han någonsin gjort och samtidigt påstå att han är den bäste spelaren genom tiderna, med tanke på att han inte bara varit underlägsen Nadal utan även Djokovic de senaste åren?

  Om man på allvar tycker att Federer anno 2015 spelar bättre än han någonsin gjort, då ger man indirekt legitimitet åt uppfattningen att Federer vunnit lejonparten av sina GS-titlar på grund av "svagt motstånd" under storhetstiden 2004-2007. Den åsikten tycker jag är rent nonsens. Dessutom både respektlös och okunnig. Tyder helt enkelt på att man inte begriper hur extremt svårt det är att vinna en Grand Slam-turnering.

  Säger man att Federer av idag spelar bättre än någonsin, då bekräftar man indirekt också en annan sak, nämligen att Djokovic är den spelmässigt bästa tennisspelaren genom tiderna.

  Håller du med?

  SvaraRadera
 4. HS/

  Jag är ändå inne på "the weak era theory". Fedex har några GS för mycket p.g.a av det. Att han kanske är den mest tekniske å elegantaste spelaren i historien är en annan sak. Nole har dominerat en bra lång tid nu mot Fedex. Fråga Peter Feming :)

  SvaraRadera