fredag 25 september 2015

Eriksson stärkte DC-aktierna och Ymer bad om ursäkt

Har fjärde Future-titeln i sikte

Äntligen!
Det är 14 månader sedan Markus Eriksson senast spelade final i en Future.
Förstå att veckans framgång i Falun är efterlängtad för den 25-årige göteborgaren.
Kul också för Falu TK som lägger ner mycket tid, pengar och energi på att skapa ett proffsigt evenemang och som med en hemmaspelare i final får lite extra feststämning på läktaren under lördagen.
Inför dagens semifinal mot britten James Marsalek hade Eriksson 0-7 i semifinalfacit under 2015 och det är förstås lätt att en sådan trend sitter i bakhuvudet och påverkar spelaren negativt, inte minst då när en match står och väger. Därför var det extra starkt av Markus att inte bara vända 0-1 i set utan också 0-2 i skilje.
Efter drygt två och en halv timmes spel hade han med siffrorna 6-7, 6-2, 6-4 tagit sig till sin första Future-final sedan juli förra året då Markus i Estland föll mot Christian Lindell.
Markus tredje och senaste Future-titel kom i Spanien i februari förra året och då handlade det, precis som vid de två första titlarna, om hans favoritunderlag grus.
Det långsamma underlaget i Falun passar ”Mackans” spel och förhoppningsvis ger veckans framgång honom ett lyft under slutet av säsongen. Han har i år gått kräftgång på rankningen och tappat 41 platser på listan där den tidigare Sverigeettan på plats 541 är tredje bäste svensk efter Elias Ymer och Christian Lindell.
Att Markus Eriksson har rutin från Davis Cup ligger på hans pluskonto då DC-kapten Fredrik Rosengren ska välja singeltvåa till ödeskvalet mot Danmark och med finalplatsen sätter Eriksson ytterligare press på konkurrenterna Mikael Ymer och Isak Arvidsson.
Ymer föll i dagens semifinal mot slovaken Adrian Sikora (6-3, 7-5) som var snäppet säkrare i grundspelet där Mikael stundtals blev för passiv. 17-åringen var ångerfull efter matchen och bad om ursäkt för sitt utbrott i första set då han i ilskan knäckte racket.
Jag menar inte att ursäkten var onödig men blir samtidigt inte det minsta upprörd då det ibland kokar över för en spelare. Det viktiga är att all frustration och ilska försvinner genom utbrottet och att spelaren redan på efterföljande poäng återfår fokus. Och jo, jag vet att Mikael redan nu är en förebild för många yngre talanger och jo, jag vet att man inte "ska" knäcka racket. Men har lik förbaskat full förståelse för att det händer.
Till sist: både grattis och tack till Falu TK som verkligen bjuder till lite extra för att sätta feststämpel på turneringen. Till exempel kommer tidigare världsfyran och tvåfaldige Grand Slam-finalisten Robin Söderling att vara på plats under finaldagen då barnen får möjlighet att spela minitennis mot honom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar