onsdag 23 september 2015

Mikael Ymer på god väg att göra brorsan sällskap i DC

SvD i går

Mikael Ymer tog ikväll ett stort steg närmare Davis Cup-laget.
Han gjorde det genom att i Falu Future besegra sjundeseedade Isak Arvidsson – en av hans huvudkonkurrenter till platsen som singeltvåa i ödeskvalet mot Danmark.
Att 17-årige Mikael en dag ska göra sin två år äldre bror Elias sällskap i DC-laget är säkert något de flesta – om inte alla – i svensk tennis anser givet.
Men när är tiden inne?
Svaret kan vara 31 oktober 2015 då Sverige på bortaplan spelar för att behålla sin plats i division I.
Mikael är världsfyra bland juniorer, tog i somras EM-guld i 18-årsklassen och var i final i Wimbledons pojksingel. Självklart ska juniorframgångar aldrig övervärderas men han har också gjort starka resultat på seniornivå.
Ännu inte fyllda 17 år tog han i våras på gruset i Båstad sin första Futuretitel och såväl resultat- som rankningsmässigt - ja, sakerna hänger ju ihop - ligger Mikael längre fram än vad Elias gjorde i motsvarande ålder.
Challenge kunde i går avslöja att den solklare Sverigetvåan Christian Lindell med största sannolikhet är borta ur DC-bilden eftersom han under höstsäsongen valt att fortsätta spela på sitt favoritunderlag grus.
Med det finns tre huvudkandidater kvar: Mikael Ymer, Isak Arvidsson och Markus Eriksson med Fred Simonsson som tänkbar utmanare.
 Deras insatser i veckans Future i Falun, nästa veckas Future i Danderyd och i If Stockholm Open kommer att väga tungt då DC-kapten Fredrik Rosengren och hans nye assisterande kapten Joakim Nyström tar ut kvallaget.
I dagsläget ser samtliga i kvartetten ut att få kvala till If Stockholm Open som delat ut sina tre wild card till Tomas Berdych, Elias Ymer och Jarkko Nieminen. Vid några återbud kommer den sympatiske finländaren att bli direktkvalificerad på sin rankning och då blir en friplats ledig. Den kommer utan minsta tvivel att ges till Mikael Ymer och det oavsett vad han och de andra spelarna uträttar i Falun och Danderyd. Dels anses Mikael vara ett bättre affischnamn än de övriga och dels spelar han för stockholmsklubben Salk som tillsammans med KLTK och Stockholms tennisförbund äger den anrika ATP-turneringen.
Genom segern (6-2, 6-2) mot Arvidsson är Mikael Ymer klar för kvartsfinal i Falun. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar