tisdag 8 september 2015

Snacket om läggmatch igång inför nattens kvartsfinal

Venus Williams har sju Grand Slam-titlar och Serena har 21

I natt möts systrarna Serena och Venus Williams i US Open-kvartsfinal.
Jag har redan hört flera personer hävda att det utan minsta tvekan blir en läggmatch.
Förmodligen är det bara ett i läge som vi efter kvartsfinalen  slipper spekulationer om att matchen var uppgjord:
Att Venus Williams med seger spräcker sin lillasysters dröm om en Grand Slam.
Jag kan inte se att det ska ske.
Men trots att Serena Williams är överlägsen världsetta och normalt kör över motståndare av sin 23-rankade systers kaliber lär en programenlig seger följas av spekulationer i eftersnacket: Vid storseger för Serena: ”Venus vek ner sig för att Serena skulle spara krafter inför semifinalen”. Vid siffermässigt jämn match: ” Så där gjorde de bara därför att det skulle se ut som att Venus ville vinna”.
Flera av deras tidigare möten (15-11 till Serena) har omgärdats av rykten om läggmatch och under en period talades det om att deras pappa Richard kvällen före match bestämde vem av systarna som skulle få vinna.
Jag har inte den blekaste aning om det stämmer eller inte, vet inte heller om det förekommit uppgjorda matcher och har inte spekulerat kring det.
Men leder Venus i natt med typ 1-0 i set och 5-2 i andra men ändå förlorar går det nog inte undvika tankarna på att allt förmodligen inte gått rätt till.
Det verkar som om hela tennisvärlden vill att snart 34-åriga världsettan Serena Williams ska bli första spelare sedan Steffi Graf 1988 att ta en Grand Slam.
Det är nog ingen som unnar henne det mer än just Venus. Samtidigt har Venus själv möjlighet att ta klivet fram i rampljuset efter år i skuggan av sin betydligt mer framgångsrika syster.
Går Venus Williams fram till sin första Grand Slam-semifinal sedan 2010 spolierar hon samtidigt sin bästa kompis möjlighet att bli andra damspelare under proffseran med en Grand Slam.
Så hur det än slutar i natt kommer Venus Williams inte att kunna känna odelad glädje.

2 kommentarer:

 1. Tänk om Serena blir jättenervös.Skulle vara intressant att se spelutvecklingen då!
  Det är nog bara att släpa sig upp i natt!
  För övrigt är det underbart att följa din blogg! Tack Jonas.

  SvaraRadera
 2. Hej Ingvar,
  Ja, den matchen vill man inte missa. Visst blir det intressant om hon blir så skakis som ibland sker. Hur reagerar Venus då?
  Tack för de uppskattande orden som värmer.
  Mvh Jonas

  SvaraRadera