tisdag 8 september 2015

Han får nygammal roll i Sveriges Davis Cup-lag


Exproffset Joakim Nyström blir ny assisterande Davis Cup-kapten.
Han efterträder Jonas Björkman som tidigare funnits vid Davis Cup-kapten Fredrik "Fidde" Rosengrens sida.
– ”Fidde” och jag har aldrig tidigare jobbat ihop och jag ser verkligen fram emot att få göra det, säger den 52-årige skellefteåsonen till Challenge.
Han har redan erfarenhet från jobbet. Under sju år var ”Jocke” assisterande kapten till Mats Wilander.
 – Att ligga på läger och få ihop ett sammansvetsat och starkt lag är det roligaste.  Och vissa matcher sticker ut, som vår allra första då vi låg under med 1-2 mot Brasilien men vände och vann sedan "Bjösse" (Jonas Björkman, min anmärkning) och "Vinci" (Andreas Vinciguerra) vunnit de sista singlarna.
 Hur väl känner du Elias Ymer och Christian Lindell?
- Inte så värst men jag har förstås sett dem spela i Båstad och i Stockholm, säger den forne världssjuan som spelade i DC-laget på 1980-talet då Sverige var världens ledande tennisnation och konkurrensen om platserna var så hård att även etablerade toppspelare ställdes utanför laget.
Nyström gör comeback i laget då Sverige i slutet av oktober möter Spanien eller Danmark i en avgörande kvalmatch där förloraren degraderas till division II.
Danmark tar emot Spanien redan helgen efter US Open. Även om rankning har en underordnad betydelse i DC och att vi där under åren sett en mängd skrällar skulle det förvåna oerhört om Frederik Nielsen & Co lyckas undvika ödeskval mot Sverige.
Spaniens kapten Conchita Martinez har nämligen nominerat ett mycket starkt lag med bland andra Rafael Nadal, David Ferrer och Fernando Verdasco.

3 kommentarer:

 1. Väldigt kul med Jocke i laget! Respekt!
  Men jag undrar verkligen vad dom spanska grabbarna tänker innerst inne med Conchita som kapten? Vad tycker du om detta? Jag hade nog tyckt det varit lite konstigt med Bönström som kapten!

  SvaraRadera
 2. Haha! Ja, det hade förstås varit lite intressant med "Bönan". Jag vet alldeles för lite om hur Martinez fungerar som kapten för att kunna uttala mig.
  Mvh
  Jonas

  SvaraRadera
 3. Ps, Ingvar. jag håller med om Jocke.

  SvaraRadera