onsdag 9 september 2015

Lindstedt och Ymer håller svenskhoppet vid liv i NY

Lindstedt tog idag åttonde raka segern i par med Inglot

Då Robert Lindstedt och britten Dominic Inglot började att kampera ihop i somras var det inget som pekade på att en succé-duo bildats.
Men så är det.
Paret gick i dag fram till semifinal i US Open där de på vägen besegrat bland andra världstreorna Marcelo Melo/Ivan Dodig och i dagens kvartsfinal sjätteseedade Rohan Bopanna/Florin Mergea (7-6, 6-3).
Lindstedt har i år haft nio olika partners på touren men det är först ihop med Inglot de stora resultaten kommit. Men det började med förluster i första omgången i såväl Hamburg som Kitzbühel, båda turneringarna på grus vilket kombinerat med att de inte hunnit bli samspelta kan förklara den tröga starten.
I US Open-genrepet i ATP-turneringen i Winston Salem lossnade det rejält. Titeln var Lindstedts 19:e och hans första sedan fjolårets seger i Australian Open i par med Lukasz Kubot.
Nu är den 38-årige svensken bara två segrar ifrån ytterligare en Grand Slam-titel. I semi väntar 12-seedade fransmännen Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert.
Noterbart: förstaseedade världsettorna Bob och Mike Bryan föll i första omgången mot Steve Johnson/Sam Querrey som i semin på övre halvan möter Jamie Murray/John Peers, seedade åtta.
**
Ibland går det bra utan att titta på bollen
Dubbelt grattis till Mikael Ymer (bilden intill). Han fyller 17 år i dag och firade med att gå fram till kvartsfinal i pojksingeln där han är tredjeseedad.
**
Inledningen av damturneringen bjöd på en rad skrällar och bara tre av topptiospelarna överlevde andra omgången. Nu är bara två kvar. Att det i kvällens kvartsfinal tog stopp för världsfyran Petra Kvitova var emellertid ingen jätteskräll. Segraren Flavia Pennetta , rankad 26, har nämligen en förmåga att lyfta sig i US Open där hon varit i minst kvartsfinal i sex av sina sju senaste starter. Vid seger i semifinalen mot världstvåan Simona Halep går italienskan fram till sin första Grand Slam-final i singel.
**
Pennettas landsmaninna Roberta Vinci är framme i sin första singel-semifinal i dessa sammanhang. 43-rankade Vinci har haft en gynnsam lottning och den enda seedade spelare – Eugenie Bouchard – hon haft på sin lott tvingades lämna återbud på grund av skada.
**
Överlägsna världsettan Serena Williams har inte tappat set på sina fyra tidigare möten med Roberta Vinci och det finns inte på kartan att hemmafavoriten ska förlora semifinalen. Williams facit mot tänkbara finalmotståndare: Pennetta: 7-0, Halep: 6-1. Det enda som kan stoppa den snart 34-åriga amerikanskan från en Grand Slam är alltså att nerverna spökar till den grad att hon slår ut sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar