måndag 26 oktober 2015

Återbud minskar hoppet att få se Lindstedt i DC-kvalet


Spelar eller inte?
Frågetecknet kring Robert Lindstedts medverkan i helgens Davis Cup-kval mot Danmark rätas ut på tisdagen.
Hoppet att han ska förstärka laget har minskat avsevärt.
Lindstedt och hans brittiske partner Dominic Inglot slipper nämligen möta förstaseedade Marcelo Melo/Ivan Dodig i 500-turneringen i Basel.
Motståndare blir istället betydligt beskedligare Robin Haase/Sergej Stakhovsky som går in som lucky losers. Matchen spelas på tisdagseftermiddagen och vid seger har Lindstedt/Inglot nästa match på torsdag – samma dag som DC-kapten Fredrik Rosengren och assisterande kapten Joakim Nyström måste spika sitt lag.
Orsaken till att Lindstedt/Inglot fått en på papperet lättare lottning är att Melo är sliten. Han och Dodig ligger fyra på världsrankningen och väljer att vila för att komma så väl förberedda som möjligt till ATP-finalen i London. Den 32-årige brasilianaren kan verkligen unna sig sig lite ledighet och passar säkert på att fira att han i nästa vecka kommer att rankas som världens bäste dubbelspelare.
Som Challenge kunde avslöja för en tid sedan väljer Robert Lindstedt ATP-turneringen i Basel framför DC-spel, detta för att han och Inglot då ökar sina chanser att bli seedade i nästa års Australian Open.
Men Lindstedt har hela tiden hållit dörren öppen för DC-spel. Om han och Inglot på tisdagen förlorar i Basel går den rutinerade och meriterade 38-åringen in i laget vilket avsevärt skulle öka Sveriges chanser.
Mycket talar för att just dubbeln blir avgörande för vilket av lagen som åker ur division I. Lindstedt/Johan Brunström har 7-0 i facit och är ett betydligt starkare par än Brunström i par med Isak Arvidsson eller Fred Simonsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar