onsdag 21 oktober 2015

En oförglömlig kväll med golvstamp, gåshud och tårar


En bild säger mer än t...... Foto: Karolina Brunström
Ibland är idrotten lite extra grym.
Men samtligt lite extra härlig.
Som igår kväll.
Alla som var på plats i Kungliga hallen fick uppleva allt det där som gör idrotten så fantastisk.
Det var bara ett fel.
Finländaren Jarkko Nieminen förlorade.
Å andra sidan: om den 34-årige finländaren hade besegrat Nicolas Almagro skulle scenariot i Kungliga hallen inte blivit vad det blev:
En gråtande förlorare som hyllades med en flera minuter lång ovation, åskådare som hade gåshud och var blanka i ögonen av rörelse.
Nieminen hade två matchbollar, vara bara någon millimeter från att avgöra på den ena men utan att vara det minsta nedvärderande känner jag att hans sista match på ett sätt summerade hela Jarkkos långa karriär.
Även om den utan tvekan varit mycket framgångsrik har den där lilla men betydelsefulla pricken över i:et saknats. Han var nära den prestigefylla topptio-listan men var som bäst tre platser ifrån den. Han kom till korta i elva av sina 13 finaler, bland annat då de tre i If Stockholm Open (2001, 2005 och 2011).
Men allt det där kvittar väl egentligen och då i synnerhet en kväll som denna.
Jarkko Nieminen går till historien som en av tennisens sportsligaste och mest omtyckta spelare genom tiderna.
Det blir tomt utan honom.
Så: Tack Jarkko!
**
Markus Eriksson och Mikael Ymer i singlarna, Johan Brunström och Fred Simonsson i dubbel. Det är laget Sveriges Davis Cup-kapten Fredrik Rosengren tagit ut till ödeskvalet mot Danmark 31 oktober-1 november. Isak Arvidsson ingår i truppen som åker till Slagelse och konkurrerar med Simonsson om platsen bredvid Brunström. Mitt tips är att Arvidssons DC-rutin i slutänden väger över till hans fördel.
Danmarks trupp ger inte anledning till skrämselhicka. Ankaret Frederik Nielsen blir favorit i sina två singlar och är en stark dubbelspelare. Christian Sigsgaard, Andreas Bjerrehus och Thomas Kromann saknar rankning. Nielsen/Kromann bildar par i dubbeln och det mesta talar för att just den avgör vilket av lagen som åker ner i division II.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar