måndag 12 oktober 2015

Klar fördel Markus Eriksson- nu kommer Ymer in i leken


Sverigetrean Markus Eriksson sitter i förarsätet
Det är klar fördel Markus Eriksson i kampen om platsen som singeltvåa i Sveriges Davis Cup-lag.
Men det kan förändras på tisdagen. Då ansluter 17-årige Mikael Ymer till det förberedande DC-lägret i Stockholm där han i Kungliga hallen möter just Eriksson.
Om DC-kapten Fredrik Rosengren i dag tagit ut laget till ödeskvalet mot Danmark hade det inte varit något snack om att ”Mackan” tagit plats bakom ettan Elias Ymer. Nu görs laguttagningen först i början på nästa vecka och då har ”Fidde” också att väga in resultaten i morgondagens ”uttagningsmatcher”, träningarna under resten av veckan samt resultaten i kvalet till If Stockholm Open.
Men det ska självklart mycket till för att flytta på Markus Eriksson som idag besegrade Isak Arvidsson med 6-3, 7-6, 6-7, 6-3 i en match där spelet bara glimtvis imponerade på den handfull stora skaran åskådare. Då fick vi se betydligt mer av de missade transportslag som är en stor del av förklaringen till varför Eriksson, Arvidsson och andra spelare av samma kaliber ligger på nivån de gör.
Just Arvidsson, Eriksson, Fred Simonsson och Mikael Ymer var de fyra spelare Rosengren kallat till det förberedande DC-lägret som i dag inleddes i Kungliga hallen.
Som Challenge kunde berätta i förra veckan tvingades Ymer på grund av en höftskada avstå måndagens inplanerade femsetsmatch mot Simonsson. För bara en liten stund sedan meddelade Mikaels coach Johan Hedsberg att Mikael på tisdagen ansluter till det förberedande DC-lägret. Men Ymer känner sig inte redo för bäst av fem set utan kommer att spela tre set (inte bäst av tre set utan tre set) mot Eriksson.
Självklart är det mycket glädjande att Ymer tillkommer. Men kan han göra sig själv rättvisa efter endast två mycket lätta träningspass under den senaste veckan? Vinner Ymer mot Eriksson i tre raka set är han i högsta grad med i bilden igen men vid samtliga övriga resultat kvarstår frågan om världsfyran bland juniorer är redo att spela matcher i bäst av fem set.
(Milos Sekulic ersatte idag Ymer på lägret och föll med 1-3 i set mot Fred Simonsson)
Här förklaringarna till varför Eriksson redan inför "uttagningsmatcherna" låg bäst till för en plats i DC-laget.
•Han har har rutin från nio DC-singlar (3-6 i facit) medan Arvidsson spelat fyra singlar (0-4) och en dubbel (0-1). Simonsson och Ymer saknar inte bara rutin från DC utan också från matcher i bäst av fem set.
•Eriksson var med sina 28 poängbäst av svenskarna i höstens två Futures i Falun och Danderyd. Ymer kom upp i 23 poäng och Simonsson/Arvidsson i nio poäng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar