fredag 9 oktober 2015

Ymers höftskada kan tvinga honom att avstå DC-lägret


På måndag fortsätter kampen om platsen som singeltvåa i Sveriges Davis Cup-lag.
Sannolikt utan Mikael Ymer.
Challenge kan avslöja att den 17-årige Sverigefyran på grund av en höftskada tvingats vila i fem dagar. Det är föga troligt att han på måndag ska kunna spela den inplanerade "uttagningsmatchen" mot Fred Simonsson.
- Jag skulle bli mycket positivt överraskad om det blir så, säger Ymers coach Johan Hedsberg till Challenge.
Efter en semifinal och en final i höstens två svenska Futures låg Mikael mycket bra till för att få spela singel i ödeskvalet mot Danmark veckan efter If Stockholm Open. Det var under turneringen i Danderyd höger höft började att spöka och i finalen mot Joe Salisbury syntes tydliga tecken på att allt inte var som det skulle. Efter fem dagars vila hade Ymer idag mycket lätt träning.
- Han stod på ett ställe och slog, höll på en timme och tyckte att det kändes okej, berättar Hedsberg.
Markus Eriksson, Isak Arvidsson och Fred Simonsson är Ymers konkurrenter till platsen som singeltvåa bakom Mikaels två år äldre bror Elias.
DC-kapten Fredrik Rosengren har kallat spelarna i den aktuella kvartetten till läger i Kungliga hallen där de på måndag och tisdag ska mötas i femsetsmatcher. Ymer och Simonsson saknar erfarenhet från femsetsmatcher och lägret är tänkt att ge besked om hur de klarar sådana kraftprov.
Kan Ymer inte vara med på lägret försämras naturligtvis hans chanser att ta en plats i laget avsevärt. Och även om juniorvärldsfyran känner sig redo att spela tisdagens "uttagningsmatch"  kommer han inte kunna göra sig själv rättvisa efter det påtvingade uppehållet.
Det är bara att beklaga svensk tennis stora framtidslöfte. Han har tidigare inte varit i närheten av DC-spel och när han nu - tack vare årets starka resultat - stod inför möjligheten att spela sig till en plats smärtar höftskadan naturligtvis lite extra.
Fotnot: Milos Sekulic kallas in som ersättare på lägret om Ymer tvingas tacka nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar