söndag 8 november 2015

Djokovic spelar i egen liga

Djokovic har ett makalöst bra facit under 2015

Världsettan Novak Djokovic har spelat 15 turneringar i år.
Facit: tio titlar och ytterligare fyra finaler.
Inget snack alltså om att den 28-årige serben spelar i en helt egen liga.
I dag blev han förste spelaren i historien att under samma säsong ta sex Masters-titlar.
I finalen i Paris besegrade Djokovic jämnårige skotten Andy Murray och det var faktiskt första gången sedan Stefan Edberg 1990 besegrade Boris Becker som de två bäst rankade spelarna gjorde upp om Paris-titeln.
Med siffrorna 6-2, 6-4 säkrade Djokovic sin fjärde titel – tredje i rad – i turneringen och underströk med detta sin suveränitet.
Se bara:
•Han har segrat i tre – Australian Open, Wimbledon och US Open - av årets fyra Grand Slam-turneringar. På Roland Garros blev det finalförlust mot Stanislas Wawrinka.
•Han har tagit titlarna i sex av de nio Masters-turneringarna. Djokovic stod över turneringen i Madrid och finalföll i Cincinnati mot Roger Federer och i Montreal mot Murray.
•Han har vunnit 27 av sina 31 matcher mot konkurrenterna på topp-10.
•Han har 78-5 i matchfacit.
Ja, det räcker väl så för att beskriva Novak Djokovic särklass under 2015 som kan bli hans segerrikaste säsong någonsin. Även 2011 tog han tio titlar och det rekordet slås om serben triumferar i ATP-finalen i London som inleds om en vecka.
Var kom då Djokovic enda lilla bakslag under året? Jo, i säsongspremiären i Qatar där han föll i kvarten mot Ivo Karlovic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar