söndag 8 november 2015

Bröderna Ymer skrev historia när Mikael kvalade in idag

Kvalade in i debuten på Challengertouren

Mikael Ymers fantastiska höst fortsätter.
Den 17-årige Sverigefyran kvalade alldeles nyss in i Challengerturneringen i Bratislava vilket innebär att bröderna Ymer skriver ett nytt kapitel historia.
För första gången återfinns både Mikael och två år äldre Elias i samma startfält på en så här hög nivå, den närmast under ATP-touren.
Att Mikael lyckas kvala in i sin debut på Challengertouren är verkligen ett styrkebesked men vi ska ändå ha i minnet att den 615-rankade svensken i bara en av sina tre kvalmather mötte en bättre rankad motståndare (390-placerade tjecken Michal Konecny i andra kvalomgången).
För bara några minuter sedan slog Mikael in matchbollen i kvalfinalen mot 1024-rankade Vitally Sachko (6-3, 6-2) det är bara att låta sig imponeras av Skara-sonens framgångar under hösten.
•Han gjorde stark och respektlös debut på ATP-touren då han i Stockholm Open pressade tyske stjärnskottet Alexender Zverev.
•Han var både segerorganisatör och matchhjälte då Sveriges Davis Cup-lag genom segern mot Danmark höll sig kvar i division I. Mikael besegrade första danske ettan Frederik Nielsen och avgjorde landskampen med seger i den femte och avgörande matchen mot Christian Sagsgaard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar