söndag 15 november 2015

Elias har allt tryck på sig i mötet mellan Ymer-bröderna


Tidigare i veckan spelade de för första gången i samma Challenger.
I dag möts de för första gången i en Challenger.
Det handlar om kval i italienska Brescia där 19-årige Elias Ymer och hans två år yngre bror Mikael slåss om en plats i kvalfinal.
De är inte bara syskon utan också bästa kompisar som alltid stöttar varandra men båda har berättat att det under åren ibland gått riktigt hett till då de spelat match på träningar.
Så är det ju med syskonkärlek.
Självklart ligger det lite extra prestige i detta deras första möte på högre nivå. (Elias vann med 6-4, 7-5 då de våren 2014 ställdes mot varandra i andra omgången i Båstads Future).
Pressen vilar på Elias axlar. Han är storebrorsan som alltid legat steget och har en otacksam uppgift då han nu ska visa att han fortfarande är bäst i familjen. Mikael har allt att vinna och ingen kommer ens höja på ögonbrynen om han förlorar.
Jämför vi de bådas resultat som 17-åringar har Mikael en mer imponerande meritlista. Genom att i år ha tagit sin första Future-titel, varit i final i Wimbledons pojksingel, blivit Europamästare för 18-åringar har han nått större framgångar än vad Elias gjorde i motsvarande ålder.
Fotnot: Mikael och Elias spelade tidigare i veckan en Challenger i Bratislava. I sin debut på denna nivå kvalade Mikael in i huvudturneringen där både han och Elias föll i första omgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar