söndag 15 november 2015

Stark comeback av Pim-Pim "Spelet kommer bli bättre"


Pim-Pim står inte på en pall men mäter 198 centimeter
Puh!
Vilken makalös tennissöndag vi har fått vara med om - ändå är den inte slut.
Herrarnas elitserie har haft premiär, Tjeckien har tagit sin nionde Fed Cup-titel efter 3-2 hemma mot Ryssland, ATP-finalen i London har startat, Johan Brunström har ihop med dansken Frederik Nielsen tagit parets tredje Challenger-titel i höst och bröderna Ymer har mötts i kvalet till en Challenger i italienska Brescia. Inte nog med det; senare ikväll spelar Rebecca Peterson dubbelfinal ihop med Julia Glushko i ITF-turneringen i Scottsdale.
Snacka om välfyllt smörgåsbord för alla tennisälskare och enda problemet är att vi inte hunnit vara med över allt.
Själv startade jag dagen i Salk-hallen för att se Salk mot Lidköping i Elitseriepremiär, 5-1 till hemmalaget där det självklart var Joachim ”Pim-Pim” Johansson som väckte mest nyfikenhet. Han gjorde ingen besviken. Jo, en förstås: motståndaren Robert Rasmussen. Men trots utklassningen uppskattade kanske också Robert att han i andrasingeln fick känna på hur det är att möta en tidigare världsnia. (Se intervjun med "Pim-Pim" nedan).
Vidare till Solna där ”tennisens Åshöjden” gjorde debut i Elitserien inför välfyllda läktare. Det blev succé för den lilla förortsklubben som efter segrar i de fyra singlarna vände 0-2 mot KLTK.
Efter det bar det hem för att se slutet på Fed Cup-finalen där reserven Karolina Pliskova blev matchhjälte då tjeckiskorna vände 1-2.
Önskar att jag också hunnit med att se då Fair Play inledde serien med seger mot GLTK och då regerande mästarna Upsala TK premiärbesegrade Helsingborg men ja, hur gärna man än vill hinna med allt så går det inte.
*
Mikael Ymer tog första set med 6-3 och låg under med 1-5 då han tvingades ge upp mot storebrorsan Elias i kvalet i Brescia. Problemen i höften har kommit tillbaka för Mikael. Det är bara att å hela tennis-Sveriges vägnar önska ett snabbt tillfrisknande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar