tisdag 17 november 2015

Federer i semi och Djokovic kan inte tvätta bort stämpeln

Hade inte bara Roger Federer emot sig ikväll - heller
Roger Federer blev ikväll förste spelare att kvalificera sig för semifinal i ATP-finalen i London.
Med 7-5, 6-2 tog han sin tredje seger för säsongen mot överlägsne världsettan Novak Djokovic – som förlorat bara sex matcher i år.
Det är bara att låta sig imponeras av den 34-årige schweizaren och samtidigt kan jag faktiskt inte låta bli att tycka lite synd om Djokovic.
Han har bortaplan var han än spelar utanför Serbien och extra tydligt blir det just i matcher mot omåttligt populäre Federer. Bland de 20 000 åskådarna i O2-arenan fanns ett hundratal som gav Djokovic högröstat stöd men i övrigt fick världsettan mest artiga applåder medan poäng till Federer möttes av jubel.
Djokovic är van vid att det är så. Ibland har han tappat koncepterna och med gester eller miner visat vad han tyckt om åskådarnas uppträdande vilket bara förvärrat situationen för honom.
Ikväll höll han sig lugn och det var klokt.
De två kan mycket väl mötas i söndagens final – det var mitt förhandstips och det står fast – och då har Djokovic definitivt inte råd att möta större motstånd än normalt från åskådarna.
Vad ska man då säga om att det ser ut som det gör för honom?
Visst kan man säga ”som man bäddar får man ligga” men samtidigt ska ingen behöva lida för gamla synder i all evighet.
Djokovic uppträdde i flera avseenden såväl osportsligt som respektlöst under sina första år på touren och det verkar tyvärr som om stämpeln sitter kvar trots att han sedan några år ansträngt sig för att tvätta bort den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar