tisdag 17 november 2015

Seriefin... - nej, men möte mellan fjolårsfinalisterna


Läget inför kvällens matcher
Inför damernas Elitserie tycktes det bäddat för tidig seriefinal i tredje omgången:
Regerande mästaren Fair Play mot fjolårsfinalisten Helsingborg.
Men nej, visserligen möts lagen ikväll men en blick på tabellen visar att det bara är ett av dem som infriat förväntningarna under serieupptakten.
Med överlägsna Sverigeettan Johanna Larsson och Sverigefyran Sofia Arvidsson har Helsingborg seriens kanske starkaste lag – på papperet alltså. Men vilka namn som står där kvittar förstås så länge de inte spelar.
Såväl Johanna som Sofia har saknats i de två första matcherna och klubben hade från början räknat med dem först i fjärde omgången.
Men efter fjolårsfinalistens oväntat svaga start skulle det inte förvåna om åtminstone en av dem spelar då Fair Play kommer på besök ikväll.
Apropå det: Inför serien skrev jag att klubbarna bakom Fair Play – som är överlägset vad gäller marknadsföring av egna klubben och serien – inte gör några eller i bästa fall bara halvdana försök att ta rygg på Fair Play.
Det var en orättvis beskrivning och jag ber om ursäkt för den.
Till exempel har Lidköping genom åren gjort sig känt för starkt arrangörsskap och Helsingborg hårdsatsar för att skapa fest kring sina hemmamatcher. Det är bland annat inmarsch till musik, presentation av spelare och domare, där finns programblad, mingelkväll för sponsorer och minst 16 bollkallar och åtta linjedomare – i enhetlig klädsel.
Så även om Fair Play står i en klass för sig finns det klubbar som tar rygg och ju fler som gör det desto större blir förutsättningarna för att Elitserien ska få ett lyft. Trots att den sett till sportslig standard håller nog så hög nivå som många förstadivisioner i andra idrotter är Elitserien i tennis nästan bortglömd av media – åtminstone på riksnivå – och den har också svårt att locka storpublik.
Att skapa en så stark klubbkänsla bland medlemmarna att dessa ser det som naturligt att följa sitt lags hemmamatcher på plats skulle vara ett stort steg i rätt riktning.
Kvällens matcher (se bilden) inleds före en tv-sänd stormatch och det är väl möjligt att många föredrar att stanna hemma och ladda inför den. Det kan bli en riktig rysare. Hjärtat säger ett och hjärnan säger ett annat. Federer-Djokovic...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar