onsdag 11 november 2015

"Pim-Pim" överraskar igen - gör comeback i Elitserien


Tillbaka. Foto: Katarina Appelgren
Tidigare världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson gör comeback – i Elitserien.
Den 33-årige kanonserven från Södertälje förstärker stockholmsklubben Salk:s lag i Elitserien som startar på söndag.
- Det ska bli fantastiskt kul och jag hoppas kunna tillföra lite både på och utanför banan, säger ”Pim-Pim” till Challenge.
”Pim-Pim” har inte spelat match sedan Stockholm Open för två år sedan då han fick wild card till kvalet och där inte tappade ett set på sina tre matcher. I huvudturneringens första omgång utklassade han Alejandro Falla för att därefter förlora mot kanadensiske världselvan Milos Raonic.
– Viktmässigt är jag klart bättre förberedd nu och jag har gymmat några gånger, säger ”Pim-Pim” som betonar att han inte har några planer på att göra comeback på proffstouren.
– Nej, nej, jag är tränare numera men att spela serien är annorlunda och ett sätt för mig att ge tillbaka något till klubben.
I dag genomförde han sitt första egna träningspass på drygt två år och imponerade stort på såväl klubbkamraterna som på lagkaptenen Yerko Müller.
– Jo, det kändes riktigt bra och det är bara att hoppas att också kroppen gör det i morgon.
Hur många matcher räknar du med att spela i Elitserien?
– Det kan jag inte svara på. Först och främst slåss jag om en plats i laget. Jag har ju inte en aning om hur många matcher jag orkar så det är bara att vänta och se.
”Pim-Pim” är en överraskningarnas man. Han har lagt av och gjort comeback flera gånger.
2006 hade han inte spelat en match på ATP-touren på drygt ett halvår. Rankad 690 slog han i Stockholm Open ut världstvåan Rafael Nadal i raka set och gick till semifinal.
Jag har ett speciellt minne från hans comeback 2011. Efter drygt ett års uppehåll var ”Pim-Pim” tillbaka i Davis Cup-laget till matchen mot Ryssland.  Det blev succé. Han besegrade Teymuraz Gabishvili med 3-0, Sverige vann och med Robin Söderling och ”Pim-Pim” i singlarna och Robert Lindstedt/SimonAspelin i dubbeln hade Sverige ett lag som skulle kunna slåss om titeln.
Men lyckan blev kortvarig.
SvD i mars 2011
Visserligen bestämde sig ”Pim-Pim” för att göra en satsning och för att börja plocka rankingpoäng ställde han upp i en Future i Schweiz. SvD-fotografen Lars Pehrson och jag åkte dit för att i ord och bild skildra när Joachim Johansson började vandringen tillbaka till världstoppen.
Han vann sin första match och när vi dagen efter skulle käka lunch bad ”Pim-Pim” att vi istället skulle komma upp på hans hotellrum.
Då han berättade att han skulle lämna wo i andra matchen och bestämt sig för att lägga av skrattade Pehrson och jag, övertygade som vi var om att ”Pim-Pim” skämtade.
Men det var inget skämt.
”Jag har inte roligt då jag spelar så nu är det slut”, sa han.
”Pim-Pim” gjorde sitt senaste framträdande i Elitserien för fyra år sedan och hans återkomst bör bädda för publikfest i Salk-hallen på söndag då hemmalaget tar emot Lidköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar