onsdag 2 december 2015

Bröderna Ymer bäddar för publikfest i stekhett derby

Sverigeettan Elias Ymer sätter extra färg på kvällens derby

Först: Grattis till Fair Play och GLTK som gör upp om SM-guldet i damernas Elitserie.
Finalparet blev klart efter tisdagens avslutande omgång i serien och tänk, där tog Fair Play sin femte 6-0-seger för året.
Cornelia Lister och hennes lagkamrater har 38-4 i matchfacit – två av förlusterna kom just mot finalmotståndaren GLTK.
I herrarnas Elitserie återstår två omgångar och ikväll bjuds det på två toppmatcher: Serieledande Fair Play mot regerande mästaren och tabellfyran Upsala TK samt tabelltrean Salk mot tvåan Solna TK.
Som gammal Salk:are och boende i Solna är det väl kanske naturligt att jag ser fram mot just den matchen lite extra. Men kolla in förutsättningarna och håll med om att matchen verkligen sticker ut och har alla möjligheter att locka storpublik:
•Salk har i sitt lag bland andra överlägsne Sverigeettan Elias Ymer, hans bror Mikael och tidigare världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson – wow! Bröderna Ymer är de klart hetaste namnen i svensk herrtennis och mycket talar för att Davis Cup-laget redan nästa år kommer att byggas just runt dem.
•Heta nykomlingen Solna är tennisens svar på Åshöjden och har på fyra år gått från division IV till Elitserien. Det är mångas förtjänst men utan Robin Borgs och P O Lindquists oerhört starka engagemang i klubben hade det inte gått.
•Det ligger stor prestige i matchen mellan den anrika storklubben och den fräcka uppstickaren från förorten – det inte minst eftersom Solna TK:s lagkapten P O Lindquist i många år var tränare i just Salk. Kort, lite förenklat och mycket diplomatiskt uttryckt kan man säga att Lindquists uppbrott från Salk delvis berodde på att han och personer i klubbledningen hade helt olika syn på hur verksamheten i en klubb ska bedrivas.
Ja, det behövs alltså inte läggas några vedträn på brasan för att göra kvällens match mycket het.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar