onsdag 2 december 2015

Här är Ymers nye coach: Davis Cup-kapten Rosengren


Ymer och Rosengren samarbetar
Sverigeettan Elias Ymer har klart med ny coach.
Davis Cup-kapten Fredrik Rosengren blir huvudansvarig coach för 19-åringen som kommer att ha sin bas i stockholmsklubben Salk.
- Jag är mycket tacksam över supporten jag får, säger Elias.
Går allt enligt planerna kommer även hans ungdomstränare Dan Eklund att få en betydande roll i teamet.
Efter bara åtta månader bröt Elias Ymer och hans spanske coach Galo Blanco samarbetet för några veckor sedan.
Fredrik Rosengren övertar inte Blancos roll som Ymers private coach utan är fortsatt anställd av Svenska tennisförbundet och kvar som förbundskapten.
–Jag har huvudansvaret för Elias 365 dagar men det är inte detsamma som att jag är med honom hela tiden, säger Rosengren.
 Hur ser upplägget ut?
– Elias kommer att ingå i förbundets satsning och i den omfördelar vi resurserna. Jag kommer att resa ensam med Elias under ett antal veckor och i övrigt kan han vara med i de gruppaktiviteter som förbundet har. Så totalt är jag med honom i runt 140 dagar, säger Rosengren.
Övrig tid då?
– Då är det tänkt att Dan Eklund ska vara med honom och Salk blir Elias bas för hemmaträningarna.
Ymer har under säsongen klättrat från 228 till 137 på rankningen, han kvalade in till årets fyra Grand Slam-turneringar och framgångarna har lett till större uppmärksamhet än de skulle ha gjort om inte svensk herrtennis varit svältfödd på just framgångar.
Samtidigt som det gett svensk tennis och Elias värdefull pr förvandlades hans vardag. Från att tidigare ha fört en relativt anonym tillvaro befann han sig plötsligt i rampljuset. Ovanpå det kom ökade förväntningarna som från vissa håll var löjligt högt uppskruvade.
– Elias har gått från att vara en talang till att bli svensk tennis stjärna och det innebär en omställning i allt runt omkring. Det blir för mycket ståhej om saker utanför själva tennisen och är inte lätt att hantera för en 19-åring, säger Rosengren.
Nu handlar det om att inrätta Elias tillvaro efter den nivå på vilken han befinner sig och DC-kaptenen betonar vikten av struktur.
– Vi måste höja kvalitén på träningarna. Det ska bli bättre intensitet och fokusering. Han älskar att köra hårt men man måste göra det varje gång, dag ut och dag in. Det finns ingen annan väg och det är Elias medveten om. Nu handlar det om att också göra det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar