söndag 27 december 2015

Då föräldrar knäckte barn ändrade klubben sin "regel"

Olle Palmér
Att döma i idrott är lärorikt- inte minst för utövarna själva.
Genom att de får erfarenhet av hur svårt det är att döma ökar idrottarnas förståelse och respekt för domaren.
I går föreslog jag i en krönika på Salk Opens hemsida - Du hittar den här - att turneringen ska återinföra regeln om att förlorande spelare ska döma åtminstone en match. Så fungerade det nämligen förr om åren.
Men Salk Opens rutinerade tävlingsledare Olle Palmér bara skakade på huvudet då han hörde mitt förslag som han menar inte alls skulle vara möjligt att genomföra i dag.
Varför? Ja, se och hör själva:
3 kommentarer:

 1. Var det inte så att ett tag fck man betala startavgift+ en avg. som man fick tillbaka när man dömt en match?
  Eller som det var i Båstad på den tiden Jonas speladeså fick man ett klipp i form av en stjärna i det runda deltagarkortet.när man dömt tre matcher fick man fritt inträde till Internationella veckan som Swedish Open hette på den tiden.

  SvaraRadera
 2. Suck och jämmer i repeat!!! Varför välja att ge mer "airtime" till det negativa och gnälla över de oerhört FÅ föräldrar som möjligen har en felaktig inställning? Vi har lagar och regler genom förbundet som lätt kan åberopas om det finns anledning att oroa sig på riktigt. Handlade den här intervjun om vikten för en spelare att döma en match när man förlorat eller handlade den om att skylla på föräldrar?
  Menar ni på fullaste allvar att det är p.g.a. föräldrars beteende som regeln att döma en match har försvunnit? Ni hör ju själva hur patetiskt det låter!!!
  Jag är helt säker på att om detta är av stor vikt (att döma matcher när man själv förlorat) finns alla möjligheter för klubbarna att hitta ett sätt att verkställa den traditionen.
  En slutsats vi kan dra vad gäller ALLA sporter i världen 2016 är att det inte är som det var 1977. Vi kan prata ridsport, fotboll, hockey, friidrott osv.

  Att du väljer, Jonas Arnesen, att ge utrymme för dessa bakåtsträvande, trötta och förlegade kommentarer om hur det var förr och sucka över föräldrar, är oerhört tråkigt och negativt.
  Du har väl alla möjligheter att blicka framåt, ge exempel på klubbar som samarbetar och se in i framtiden där det är A och O att barn, föräldrar och tränare har ett samarbete som bygger på respekt, positiv framåtanda och tillit.
  Barnen som varje dag går till sin klubb för att träna är fantastiska barn TACK VARE SINA FÖRÄLDRAR!

  PS. Hette han Olle? Härmed omdöpt till GRINOLLE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag påpekar ofta att rötäggen är få bland alla föräldrar som stöttar på sättet du beskriver. Men att låta rötäggen fortsätta förstöra utan att uppmärksamma det tycker jag är en dålig idé. Med den linjen du förespråkar skulle media inte heller uppmärksamma till exempel fotbollshuliganer eftersom flertalet åskådare inte missköter sig.
   Mvh
   Jonas
   ps. Kan du inte berätta vad du heter och hur ditt engagemang i sporten ser ut ?Det är ju lättare att diskutera med någon som öppet står för sin åsikt.

   Radera