lördag 19 december 2015

Här är årets tennissvensk


Vem är årets tennis-svensk?
Överlägsna Sverigeettan Johanna Larsson som i sommarens Collector Swedish Open tog sin första WTA-titel?
Elias Ymer som liksom Larsson är klar Sverigeetta och som under säsongen kvalat in till samtliga de fyra Grand Slam-turneringarna?
Mikael Ymer som med sin seger i den femte och avgörande matchen i Davis Cup-kvalet mot Danmark säkrade Sveriges plats i division I?
Säkert har dessa tre många förespråkare och du kanske sätter något annat namn i toppen på din lista.
Det är ju så med listor. Det finns inget svart eller vitt, inget rätt eller fel utan allt grundas på subektivt tyckande. Ja, på tycke och smak.
På min lista intar Bo Hemborg förstaplatsen.
Hemborg må vara ett okänt namn bland många ungdomar i tennis-Sverige men bland Sveriges Tennisveteraner är han en ovärderlig institution.
Bo är redaktör för tennisveteranernas hemsida och gör ett fantastiskt arbete för att informera sina medlemmar om vad som händer i svensk och internationell veterantennis. Jag vet inte hur många inlägg den 84-årige fajtern gör varje år men det känns som om han har koll på varenda slag som slås på touren.
Att Hemborgs förtjänstfulla arbete sker på ideell basis gör om möjligt hans insats ännu mer imponerande och med fler ledare av hans kaliber i alla led i svensk tennis skulle vi våga tro på en riktigt ljus framtid.
Bo Hemborg får mycket uppskattning bland de svenska tennisveteranerna men hans arbete är värt att uppmärksammas av hela tennis-Sverige.
Bo, även om du lever för tennis och gör en helt ovärderlig insats för svensk veterantennis hoppas jag att du åtminstone under jul- och nyårshelgen unnar dig lite ledigt.
Det kommer ju skink- och nyårscuper även nästa år.
Tack, Bo!

Bo Hemborg

3 kommentarer:

 1. Helt rätt Jonas!
  Bo är så fantastisk för oss TennisVeteraner under alla dessa år!
  Stor Respekt!
  Så roligt att han oxå kunnat börja spela igen! :-) (y)

  SvaraRadera
 2. Kan vara instämma i hyllningskören och önskar honom en riktigt God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År 2016! Gunnar Lingmerth TK Hobby, Eskilstuna (tidigare Tranås LTK)

  SvaraRadera
 3. Kan vara instämma i hyllningskören och önskar honom en riktigt God Jul och ett fantastiskt Gott Nytt År 2016! Gunnar Lingmerth TK Hobby, Eskilstuna (tidigare Tranås LTK)

  SvaraRadera