fredag 1 januari 2016

Barn- och ungdomsidrotten debatteras i Sportways studio


Är tidig specialisering skadlig? Och i så fall varför?
Behövs utbildning av föräldrar till idrottande barn- och ungdomar?
Varför sätter så många likhetstecken mellan tävlande och elitsatsning?
Curlas svenska idrottande barn mer än sina utländska talanger?
Det är fyra av många frågor som på lördagen kommer att diskuteras då Sportway direktsänder från världens äldsta juniorturnering i tennis, Salk Open där den 110:e upplagan inleddes på annandag jul och avslutas den 8 januari.
Med start klockan 10 direktsänder Sportway finalerna i 14- och 16-årsklasserna och redan 9.30 startar sändningen från studion. Jag har äran att få vara värd och kommer under dagen att gästas av exproffs, nuvarande proffs, framtidshopp, ledare, tränare och föräldrar som bland annat ger sin syn på förhållandena inom barn- och ungdomsidrotten.
Bland gästerna finns tidigare världstian Magnus Gustafsson, Nicklas Kulti som var världens bäste junior, Sverigetrean Susanne Celik, Åsa Svensson som under många år var ensam svenska på WTA-touren, Mikael Ymer som är en av världens bästa juniorer och Karl Friberg som nyligen nådde final i 16-årsklassen i Orange Bowl.
Detta för att bara nämna några i raden av profilstarka gäster i studion där fokus naturligtvis kommer att ligga på tennis. Men med den breda kunskap och stora erfarenhet gästerna har är jag övertygad om att de kommer tillföra mycket till alla som på ett eller annat sätt är engagerad i barn och ungdomsidrott.
Så välkommen att titta och lyssna på Sportway - Här är länken till lördagens sändning från Salk Open - som är den nya sportkanalen för unga och som bevakar hundratals idrottsevenemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar